Antalya Turizm Fuarı dünyayı ağırlayacak

Görkem Dellal

Antalya Turizm Fuarı (ATF) kurucusu Selçuk Meral, 26-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Antalya Turizm Fuarı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

fe37c72a-7df9-4cff-bfc9-24167f8437b4.webp

Antalya Turizm Fuarı (ATF) Kurucusu Selçuk Meral, “Tamamen yerli ve milli bir fuar” mottosuyla bu yıl 26-27 Ekim tarihlerinde Antalya'da düzenleyecekleri fuarının genç bir fuar olduğunu belirterek, "Tüm kurgusuyla, var olan fuarlardan farklı, dinamik ve yenilikçi bir yapısı var. ATF’nin kurgusu; rehberlik, otelcilik, turizm yayıncılığı ve acente tecrübemden aldığım donelerle, her detayı düşünülerek oluşturuldu. Stantların aynı dili konuşan tasarımı, içeride katılımcılara ve ziyaretçilere sunulan garanti organizasyonlar ATF’nin en ayırt edici özellikleri. Antalya Turizm Fuarı, B2B yapısıyla turizm endüstrisinin tüm yapı taşlarını bir araya getiriyor. Bunu da, içinde bulunduğumuz sezonun sonunda ve yeni sezonun ilk başlama vuruşunu yapmak için en uygun tarihte yapıyor" diye konuştu.

ATF’nin ayırt edici özelliklerinden birinin de “stantların aynı tasarım dilini konuşması” olduğunu söyleyen Mural, "Antalya Turizm Fuarı’nda tüm stantların dizaynını biz yapıyoruz. Bu katılımcılarımızı külfetli stant harcamalarından kurtarıyor. Farklı alan ölçülerinde, logosuyla markayı vurgulayan ve ayırt edilebilen, dizilimde birbirini kapatmayan, birbirine saygı gösteren stantlar. Yüksek tavanlı yüksek bütçeli stantlara gerek duymaksızın burada herkes kendini temsil edebiliyor. B2B bağlantılarını burada güçlendirebiliyor. Tam da bu noktada “ezber bozuyoruz. Temsiliyet imkanını tüm turizm aktörlerine açıyoruz" bilgilerini verdi.

ATF2023’e yurtdışından 2 bin acerte davet ettiklerini belirten Meral, şunları söyedi: "Her yıl yurtdışından acenteler davet ediyoruz. Bu yıl sayıyı artırarak yurtdışından 2000 acente davet ettik. Ülke çeşitliliği de her sene artıyor. Buradaki ilk hedefimiz yine ana pazarlar ve yeni potansiyel pazarlar. İçlerinden birebir iş birliğine yatkın ülke acentelerini davet ediyoruz. ATF23 önceki yıla göre önemli bir oranda büyüdü. Geçtiğimiz sene 20 bin metrekareye yakın bir alana sahipken, bu sene 25 bin metrekarelik bir alana yayıldı. Bununla birlikte firma sayımız ikiye katlandı. Yani alanda sadece yüzde 25 artış olmasına karşılık geçen sene 135 olan katılımcı firma sayımız, bu yıl 270’i buldu. ATF23’te Türk turizmiyle ilgili faaliyet gösteren 500 markayı ağırlayacağız. Yine geçen sene ziyaretçi sayımız 20 bin civarındaydı. Bu sene 25 bin turizm profesyoneli ve paydaşlarını ağırlayacağımızı öngörüyoruz".

Haber: Görkem Dellal


  • Yayımlanma Tarihi: 23 Eylül, 2023 17:28
  • Güncellenme Tarihi: 23 Eylül, 2023 17:28