Sağlık turizmi acenteler birliği kuruluyor

Antalya Sektörel

Turizm sektör temsilcileriyle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Turizmi Acenteler Birliğinin kurulması için harekete geçtiklerini açıkladı.

Saglik-turizmi-acenteler-birligi-kuruluyor_adc6dd91-f965-4d14-a19e-dd1613dd3acd.webp

Sağlık turizmi yapan acentelerin ayrı bir birlik altında toplanması gerektiğini ifade eden Ersoy, tur operatörleri birliği, Hac-Umre acenteleri gibi birliklerin ayrılarak çoklu birlik sistemine geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Konuyla ilgili çalışmanın meclisin vereceği karara bağlı olduğunu kaydeden Ersoy, “Sağlık Turizmi Acenteler Birliği kurulup, bu acenteler kendi bünyelerinden toplandıktan sonra Sağlık Bakanlığı ile karşılıklı oturtacağız” dedi.

Sağlık turizmini bir an önce kurtarmak üzere bu birliği kuracak mıyız ve bu konuda sağlık bakanlığıyla birlikte çalışmalar yapacak mıyız?” sorusu üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Turizmi Acentesi Birliği’nin kurulması için harekete geçtiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık turizmi gibi acentelerin ayrı bir birlik altında toplanması gerektiğini söyledik. Tur operatörleri birliği, Umre – Hac acenteleri birliği gibi birliklerin ayrılması gerektiğini, çoklu birlik sisteminde geçilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bununla ilgili çalışma, meclisin vereceği karara bağlı. Ama biz buradaki niyetimizi koruyoruz, talebimiz de bu yönde. Zaten biz bu birliği kurar kurmaz, yani siz Sağlık Birliği olarak kendi bünyenizde toplandıktan sonra Sağlık Bakanlığı ile sizi karşılıklı oturtacağız”.

(Haber Merkezi)


  • Yayımlanma Tarihi: 24 Mart, 2024 13:26