Antalya sağlık turizminin de başkenti!

Antalya Sektörel

Yıllık 11 milyon turisti ağırlayarak 'turizmin başkenti' unvanını elinde bulunduran Antalya'nın sağlık turizminin de başkenti olduğunu belirten Dr. Mustafa Reşat Oktay, "Dünyanın pek çok ülkesinden özellikle de Avrupa’dan ve İngiltere’den çok ciddi anlamda tedavi talepleri oluşmaya başladı” dedi

Mustafa-Resat-Oktay-2jpg_20230522111128609.webp

Antalya’nın günlük ortalama 300 uçakla turizm sezonunu açtığını belirten Medical Estetik Kliniği işletmecisi Dr. Mustafa Reşat Oktay, “Antalya, Uluslararası uçuş anlamında da enternasyonal uçuşa açık bir bölge. Bu bakımdan, turizm destinasyonları açısından dünyada çok önemli bir bölge. Bu bölge, turizm, tarih ve kültür açısından son derece önemli olduğu için bu kadar insan Antalya’yı tercih ediyor. İstanbul da ülkemizde çok önemli bir turizm kentidir. Bu bağlamda, Uluslararası anlamda turizm sektörü içerisinde sağlık ile ilgili hizmetler de Türkiye’de fiyat açısından anlamlı ölçüde makul olduğu için dünyanın pek çok ülkesinden özellikle de Avrupa’dan ve İngiltere’den çok ciddi anlamda tedavi talepleri oluşmaya başladı” diye konuştu.

AVRUPADA TIPTA İLERİYİZ

Türkiye’de tıp anlamında özellikle diş hekimliği, plastik cerrahi ve dermatoloji anlamında çok yetkin bir hekimlik ve tedavi kalitesinin olduğundan bahseden Oktay, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurmuş olduğu şehir hastaneleri son derece modern üniteler. Bu bakımdan Türkiye çok dikkat çekici hale geldi. Fiyatlar konusunda da Avrupa ile açık bir fark var. Kalp damar cerrahisi alanında ve plastik cerrahi anlamında Türkiye çok ciddi bir talep alıyor. Özellikle diş hekimliği alanında da Türkiye’ye dünyadan ciddi bir talep var” ifadelerini kullandı.

SAÇ EKİMİNDE YETKİNİZ

Medikal estetik kliniği işletmecisi Oktay, “Saç ekimi ve kök hücre tedavileri konusunda yetkiniz. Bize de en çok kök hücre destekli saç ekimi tedavileri ve medikal estetik anlamında talepler geliyor. Bu bağlamda, uluslararası turizm yetki belgesini Sağlık Bakanlığı’ndan alarak ben de kendi kliniğimde bu hizmetleri vermekteyim. Antalya’nın sağlık turizminde ciddi bir yol katettiğine şahit oluyoruz” sözleriyle Antalya’nın sağlık turizmindeki ilerleyişine dikkat çekerek açıklamalarına son verdi.

Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 22 Mayıs, 2023 12:39
  • Güncellenme Tarihi: 22 Mayıs, 2023 12:39