Zeytinde bu yıl ‘Yok Yılı’ olacak

Gülşah Gürsoy

İklim değişikliği nedeni ile zeytin ağaçlarının zarar gördüğünü belirten üretici Zafer Tan, “Zirai mücadele etmezsek önce ağaçlar, ardından zeytinler küflenecek. Bunun sonucunda da 2023, zeytin için ‘Yok yılı’ olacak” dedi

177bbcfd-cd6f-46e8-bb3f-d4f9a0c51760.webp

Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) düzenlediği zeytin ve zeytinyağı sektör analiz toplantısı, ATB Başkan Yardımcısı Halil Bülbül başkanlığında yapıldı. ATB 4. Komite üyesi, zeytinv e zeytinyağı üreticisi Zafer Tan, geçen yıl iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek, iklim değişikliği nedeni ile bu sezon büyük sıkıntı beklendiğini belirtti. İklimin de etkisi ile zeytinde bu yılın “yok yılı” olacağını belirten Zafer Tan, iklim değişikliği nedeni ile zeytin ağaçlarında yaprak ve dal kuruluğu yaşanacağını belirtti.

AĞAÇ VE ZEYTİN KÜFLENECEK

Bu konuda yapılması gereken zirai mücadelenin üreticilere anlatılması gerektiğini belirten Zafer Tan, “Yapılması gereken mücadele var ve bu konuda geç kalınmamalı. Mücadele edilmezse ağaçlar yeni meyve vermeyecek. Zamansız yağan yağmur nedeni ile zeytin ağaçlarının küflenme riski çok yüksek. Önce ağacın, ardından zeytinlerin küflenmesinin önüne geçmek için mücadele etmek zorundayız. Aksi takdirde 2023, zeytin için “Yok yılı” olacak” ifadelerini kullandı.

Haber: Gülşah Gürsoy


  • Yayımlanma Tarihi: 18 Haziran, 2023 14:19
  • Güncellenme Tarihi: 18 Haziran, 2023 14:19