Vural Şahin’den ‘danışman’ tepkisi

Görkem Dellal

Ulaştırma Bakanlığı’nın tehlikeli madde taşımacılığı yapan firmalara danışmanlık hizmetini zorunlu kılmasına, ZMO Antalya Şubesi eski başkanı Vural Şahin tepki gösterdi.

a324afb6-fec7-44d8-bf78-69249a30a899.webp

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi eski Başkanı Vural Şahin, Ulaştırma Bakanlığı’nın, tehlikeli madde taşımacılığı konusunda tarımsal üretim alanlarında danışmanlık hizmetini başlatmak ve ürünlerin MSDS değerlerine göre danışman tutulması konusundaki tutumunu eleştirdi.

SEKTÖR SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA

Uygulamanın tarım sektörünü bir kez daha sorunla karşı karşıya bıraktığını belirten Şahin, “Daha önce 50 ton kotası olan tarımsal ürünlerin 20 tona çekilerek, bütün tarım camiasına posta ile evrak gönderilip, bir aylık süre konularak akabinde danışman tutularak sisteme girmeleri aksi takdirde cezası olacağı beyan edildi. Tehlikeli Madde Taşımacılığı Danışmanı ise daha tarımı bilmeyen, ürünleri tanımayan, bir çoğu ziraat mühendisi, yada tarımsal eğitim almayan sadece danışmanlık belgesi almış bilgi sahibi olmayan kişilerden oluşuyor. Yani kısacası onlarda ne yapacağını bilmiyorlar” diye konuştu.

AMAÇ SADECE İSTİHDAM MI?

Yetkilileri seslenen Ziraat Mühendisi Vural Şahin, “Antalya’da üretim yapan 148 bin çiftçi bu tehlikeli maddeleri taşıyor, evinde, serasında kullanana kadar bulunduruyor. Peki bu alanda nasıl bir danışmanlık hizmeti olacak? Yani sadece amaç istihdam yaratmak ya da para toplamaksa bunu açık açık söyleyin. MSDS değeri tehlikeli madde olarak belirlenen ürünün, üretiminden çiftçinin tüketimine kadar bir denetleme olacağını bilsek bunu anlayabiliriz. Ama zirai ilaç bayilerinden sonra ne olacağı belli olmayan ürünün takibi olmayacaksa bu işi ivedilikle sonlandırın ve istihdam alanlarını başka yerlerde arayın” ifadelerini kullandı.

Haber: Görkem Dellal


  • Yayımlanma Tarihi: 02 Eylül, 2023 17:57
  • Güncellenme Tarihi: 02 Eylül, 2023 17:57