Türk gübre sektörü parlayan yıldız haline geldi

Görkem Dellal

Son yıllarda atılıma geçen Türk gübresi, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerde kendisini kabul ettirdi. UniBBA Tarım Sahibi Barış Büyükyörük, son yıllardaki atılımı sürdürerek kısa sürede Avrupa pazarında da hakettikleri yere geleceklerini söyledi

Turk-gubre-sektoru-parlayan-yildiz-haline-geldi_37f1426d-b3bb-4525-a0ae-0c342c45c432.webp

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren UniBBa Gübre Yönetim Kurulu Başkanı Barış Büyükyörük, Türk gübresinin özellikle Türki Cumhuriyetlerde ve Ortadoğu’da parlayan yıldız haline geldiğini söyledi. Türk gübre üreticilerinin son yıllarda yaptığı yatırımlar sonucu uluslararası arenada büyük ivme yakaladığını belirten Büyükyörük, Otadoğu ve Türki Cumhuriyetlerinin artık Türk gübresini kabul ettiğini belirterek, “Türk gübre sektörü son yılların parlayan yıldızı oldu” dedi.

SIRADA AVRUPA PAZARI VAR

Yıllardır farklı firmalarda çalıştığını ve yöneticilik yaptığını belirten Büyükyörük, “Yıllar önce gübre denilince akla İspanya, İtalya ve Almanya gelirdi. Ancak son yıllarda atılıma geçen, yatırım yapan Türk gübrecileri artık uluslararası piyasada ciddi karşılığı olan firmalar haline geldi. Şu anda özellikle Ortadoğu ve Türki cumhuriyetlerde önemli bir pazara sahibiz. Avrupa pazarında da kısa sürede en ön sıralarda yer alacağız. Yaptığımız yatırımlar ve elde etiğimiz kalite ile daha önce bize şüphe ile bakan ülkeler artık güvenle bakabiliyor. Türk gübresi artık ihraç edilen ülkelerde iz bırakıyor” diye konuştu.

DÜNYA’YI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

UniBBa Tarım olarak, Dünya’da iyi olanı takip ettiklerini ve öncelikle ambalaja önem verdiklerini belirten Büyükyörük, şunları söyledi: “Gübrede söz sahibi olan ülkeleri ve firmaları yakından takip ediyoruz. Onların iyi olan yönlerini alıp biraz daha geliştirerek uyguluyoruz. Hem ambalaj, hem formülasyon olarak Dünya’nın önde gelen firmaları ile aynı seviyeye geldik. Kısa sürede Avrupa’da da en önde gelen ihracatçı ülkeler arasında yer alacağımızı düşünüyorum. UniBBa Tarım olarak ARGe çalışmalarımız, Dünyadaki gelişmeleri takibimiz sürüyor”.

Haber: Görkem Dellal


  • Yayımlanma Tarihi: 30 Kasım, 2023 10:35