Tarihe geçen seçim, en geç 6 ay içinde tekrarlanacak

Gözde Dolayman

Antalya Toptancı Hal Komisyoncuları Derneği’nin 2 Mayıs 2024 tarihinde yapılan ve beraberlikle sonuçlandığı için 9 Mayıs’a ertelendiği açıklanan olağan genel kurulu, bu kez yönetim kurulu kararı ile “En geç 6 ay içinde yapılacak” denilerek ertelendi

Tarihe-gecen-secim-en-gec-6-ay-icinde-tekrarlanacak_72cb789c-8cf5-4e8d-bede-5b05882ee5bc.webp

Antalya Toptancı Hal Komisyoncuları Derneği’nin 2 Mayıs’ta yapılan olağan genel kurulu, berabere sonuçlandığı için Divan tarafından 9 Mayıs’a ertelenmişti. 135 oyun kullanıldığı seçimde 1 oy geçersiz sayılıp, adaylar Hasan Ali Yılmaz ile Nevzat Akçan 67’şer oy almıştı. Dernek Yönetimi, konuyla ilgili yaptığı toplantıda, haldeki yoğun iş temposu ve seçim döneminde yaşanan gerginliğin azalması için, “En geç 6 ay içinde yapılacak” denilerek bir kez daha ertelendi. 141 üyesi bulunan Antalya Toptancı Hal Komisyoncuları Derneği, en erken 15 gün, en geç 6 ay sonra olağan genel kurulunu gerçekleştirecek.

SEBEP; YOĞUNLUK VE GERGİNLİK

Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz, ertelemenin çoğunluk sağlanamadığı için değil, beraberlikle verildiği için gerçekleştiğini belirterek, “Dernek seçimlerinde çoğunluk sağlanamazsa 1 haftalık erteleme söz konusu oluyor. Ancak bizim seçimde beraberlik çıktığı için erteleme oldu. Divan, prosedür gereği seçimin 1 hafta sonra olacağını açıkladı ancak bu karar geçersiz. Yönetim olarak biz de, tüzüğün bize verdiği hakkı kullanarak, hem esnafın iş yoğunluğunu göz önünde bulundurarak, hem de seçim döneminde esnaf arasında yaşanan gerginliğin azalması için 6 aylık erteleme hakkımızı kullanma kararı aldık. Seçim en geç 2 Kasım’da olacak ancak biz bu tarihi beklemeyi düşünmüyoruz. Ortam sakinleşince seçim kararını alacağız” dedi.

YÖNETİMDEN ÜYELERİNE MESAJ

Erteleme kararını üyelerine mesaj yoluyla duyuran Antalya Toptancı Hal Komisyoncuları Derneği Yönetimi, üyelerine şu mesajı gönderdi:

Bilindiği üzere 02.05.2024 tarihinde Derneğimiz genel kurulunu icra etmiş bulunmaktayız. Yapılan genel kurul neticesinde adaylık için yarışan her iki isim eşit oy almış bulunmaktadır. Akabinde de Divan tarafından genel kurul geri bırakılmasına karar verilmiştir. Dernekler Yönetmeliği 14/2 ve Dernek Tuzluğumuzun 7. Maddesi gereği: genel kurul, yeterli çoğunluk sağlamaması sebebi dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa ikinci toplantı tarihinin en geç altı ay içerisinde yönetim kurulu tarafından belirleneceği ifade edilmektedir.

Tüzüğümüzde de zikredildiği üzere Derneğimizin asil amacı üyelerimiz arasında dayanışmayı sağlayarak, her bir üyemizi olduğu yerden daha yukarı taşımaktır. Malumunuz olduğu üzere hâlihazırda üyelerimiz çalışma temposunun en yoğun olduğu dönemin içerisindedir. Yönetim olarak üyelerimizin menfaatlerinin her şeyin üstünde olduğu düsturu ile piyasa gerçeklerini dikkate alarak; dernek genel kurulumuzu üyelerimiz için en doğru zamanda gerçekleştireceğiz.

Üyelerimizin menfaatlerinin, tüm siyasi amaçların üzerinde olduğunu ve önceliğimizin bu olduğunu tekrar ifade ederiz”.

Haber: Gözde Dolayman


  • Yayımlanma Tarihi: 09 Mayıs, 2024 13:07