• Serinlemek isteyenlerin alternatif adresi: Kurşunlu ve Düden Şelalesi
  • Antalya Nesibe Aydın Okulları’nda mezuniyet sevinci
  • Antalya'daki okullarda öğrenciler karnelerini aldı
  • Cem Oğuz: Sarısu halkındır, halkın kalacak!
  • Atso Başkanı Bahar: Birlik içinde daha nice bayramlar diliyorum
  • Antalya'da öğrenciler karnelerini aldı
  • Uysal, Emeğin karşılığını ödeyeceğiz
  • Bayram öncesi şehit aileleri unutulmadı
  • Akdeniz Üniversitesi bayramlaştı
  • Antalya Devlet Konservatuvarı yeni binasına kavuştu

Kurbanlık alırken nelere dikkat edilmeli?

Gülşah Gürsoy

Kurbanlık alacak vatandaşları uyaran Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, alınacak hayvanlarda dikkat edilmesi gereken hususları madde madde sıraladı.

Kurbanlik-alirken-nelere-dikkat-edilmeli_e6f97ce1-b01c-4bab-b096-c79fb3963163.webp

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyaran Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, mağduriyet yaşanmaması için nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan alırken dikkat edilmesi gereken hususları maddeler halinde sıralayan İl müdürlüğü, şu ayrıntılara dikkat çekti:

-Sığır ve manda ile koyun ve keçinin küpesinin olup olmadığına bakılmalı.

-Çok zayıf, gebe ya da yeni doğum yapmış hayvanlar alınmamalı.

-Hayvanın kulları düzgün ve parlak, bakışları ve dış görünümü canlı olmalı.

-Yüksek ateş, salyası ve gözde akıntısı olmamalı, öksürük ve nefes darlığı yaşamamalı.

-Üreme organlarında kötü kokulu akıntı bulunmamalı.

-Sığır veya mandanın kurbanlık seçiminde 2 yaş ve üstü olmasına dikkat edilmeli.

-Koyunların 6 aydan büyük ve anası veya erişkin bir koyun kadar olmalı.

-Keçilerin 1 yaşını doldurmuş olması kurban edilebilmesi için yeterli sayılıyor.

Haber: Gülşah Gürsoy


  • Yayımlanma Tarihi: 11 Haziran, 2024 10:40
  • Güncellenme Tarihi: 12 Haziran, 2024 10:57