Türkiye Şampiyonası’nda Antalya'dan 2 derece

Antalya Sektörel

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İzmir’de düzenlenen U16 ve U18 Atletizm Türkiye Şampiyonası’na Antalya’dan katılan 2 sporcu da derece yaptı. Atletizm Antrenörü Engin Özel’in gözetiminde giden Türkiye Şampiyonası’nda Velat Bulut ve Ömer Yıldırak TOHM barajını geçti.

engin-ozeljpg_20230525161707056.webp

Ülkenin çeşitli bölgelerinden Türkiye Şampiyonası’na katılan atletler İzmir’de buluştu. Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen U16 ve U18 Grubu Atletizm Türkiye Şampiyonası bölgesel seçme müsabakaları İzmir’de gerçekleşti. Türkiye Şampiyonası’na ilgi, geçmiş yıllara göre daha yoğun oldu. TAF tarafından organize edilen şampiyonaya İzmir, Antalya, Isparta, Konya, Kırıkkale, Balıkesir, Burdur, Muğla, Denizli, Aydın ve Afyon illerinden katılan atletler, şampiyonluk için yarıştı. Atletizm Türkiye Şampiyonası kapsamında düzenlenen Bölgesel Seçme Yarışmaları, İzmir, Mersin, Samsun ve Bursa olmak üzere 4 grupta yapıldı. Sporcuların birbirinden çekişmeli mücadelelerine sahne olan şampiyonluk turnuvasına Antalya’dan katılan Velat Bulut ve Ömer Yıldırak Türkiye Şampiyonası’nda derece yaparak kürsüye çıktı.

TOHM BARAJINI GEÇTİLER

Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Atletizm Antrenörü Engin Özel’in gözetiminde gidilen Türkiye Şampiyonası’nda 2008 doğumlu Velat Bulut, ilk gün 300 metrede 36.83 ile dört grup toplamında şampiyon olmuştur. Ayrıca TOHM barajını geçen Bulut, ikinci günde 300 metrede 40.72 ile TOHM barajını geçmiş ve şampiyon olarak 5-6 Ağustos’ta Konya’da yapılacak olan final müsabakasına katılma hakkı kazandı. Bir diğer sporcu 2009 doğumlu Ömer Yıldırak, ilk gün 300 metrede 37.76 ile dördüncü, 200 metrede 24.32 ile ikinci olarak Konya’da yapılacak olan final müsabakasına katılma hakkı kazandı.

Özel: “HEDEFİMİZ KONYA’DA DA ŞAMPİYONLUK”

Şampiyona macerasını anlatan Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Atletizm Antrenörü Engin Özel, “Kendim de Spor Bilimleri Fakültesi mezunuyum ve kendimiz gibi sporcular yetiştirmek ve onları şampiyonluklara hazırlamaktan mutluluk duyuyorum. Turnuva için 4 sporcuyla geldiğimiz İzmir’den 2 derece yaparak dönüyoruz. Velat ve Ömer ile 5 yıldır birlikte çalışıyoruz, bu turnuvada da derece yapacaklarına inanıyordum ve benim inancımı boşa çıkarmadılar. Sıradaki hedefimiz Konya’da yapılacak olan final müsabakalarından başarı elde etmek” dedi.

“İLK ŞAMPİYONLUĞUMUZ DEĞİL”

“İlk şampiyonluğumuz değil ve son da olmayacak” diyen Atletizm Antrenörü Engin Özel, “Velat, Bursa’da katıldığımız Türkiye Şampiyonası’ndan 300 metrede Türkiye Şampiyonu oldu. Ömer’de Türkiye En Hızlısı’nda 80 metrede şampiyon olarak Romanya Büyükler Atletizm Şampiyonası’nı yerinde izleme ödülü kazanmıştı. İki sporcumun da şampiyonluk turnuvasında Antalya’mızı en iyi şekilde temsil ettiklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Uğur ÇAMUR


  • Yayımlanma Tarihi: 25 Mayıs, 2023 16:47
  • Güncellenme Tarihi: 26 Mayıs, 2023 16:33