Antalyaspor kazanmayı unuttu 1-3

Gözde Dolayman

Süper Lig’in 36. haftasında Kasımpaşa’ya konuk olan Antalyaspor, rakibine 3-1 mağlup olarak ilk kez 3 maç üst üste kaybetti. Ngoy, Da Costa ve Hajradinovic’in gollerine Amar ile yanıt veren kırmızı-beyazlı ekip 45 puanda kaldı

Antalyaspor-kazanmayi-unuttu-1-3_3a8df6db-4580-4246-8ed8-4f28d1ce2432.webp

Süper Lig’in 36.hafta maçında Kasımpaşa’ya konuk olan Antalyaspor, son haftalardaki kötü gidişini sürdürerek rakibine 3-1 mağlup oldu. Eksik oyuncuların çok olduğu kırmızı-beyazlı ekip, ilk yarıda istediği pozisyonları bulamadı. 17.dakikada Ngoy’un golüne engel olamayan kırmızı-beyazlı ekip, 37’de Nuno Da Costa’nın ikinci golüne engel olamayınca soyunma odasına 2-0 geride girdi. İkinci yarıdaki Kasımpaşa’nın kazandığı penaltı atışını Hajradinovic filelere gönderdi: 3-0. Penaltı pozisyonunda kaleye giden topu elle çıkaran Erdoğan kırmızı kart görünce Antalyaspor maçı 10 kişi ile tamamladı. Son dakikalarda Amar’ın golü skoru belirledi: 3-1. Bu sonuçla Antalyaspor, bu sezon ilk kez 3 maç üst üste kaybetmiş oldu.

EKSİKLER CAN SIKTI

Antalyaspor, Kasımpaşa deplasmanına önemli oyuncularından yoksun olarak çıktı. Kırmızı kart cezalısı Van de Streek’in yanısıra sakatlıkları devam eden Bünyamin Balcı, Bahadır Öztürk ve Adam Buksa’nın görev alamadığı Şimşeklerde, Ömer Toprak da 13.dakikasında topsuz pozisyonda sakatlanarak oyundan çıktı ve yerini Amar Gerxhaliu’ya bıraktı. Veysel Sarı’nın sağ bek olarak görev yaptığı Antalyaspor’da, Adam Buksa’nın yerine de Assombalonga forma giydi. Kasımpaşa maçında kırmızı kartg ören Erdoğan de cezalı duruma düştü.

Haber: Gözde DOLAYMAN

 

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Oğuzhan Çakır, İlker Takpak, Kamil Çetin (4. Hakem: Süleyman Bahadır)

Kasımpaşa: Gianniotis, Ben Ouanes, Porozo, Sadiku, Yasin Özcan, Gökhan Gül (Dk. 90+2 Sarp Yavrucu), Mamadou Fall (Dk. 90+1 Emirhan Yiğit), Julian Ngoy (Dk. 76 Sadık), Hajradinovic, Aytaç Kara, Da Costa (Dk. 90+1 Bünyamin Çetinkaya).

Teknik Direktör: Sami Uğurlu

Antalyaspor: Helton Leite, Veysel Sarı, Naldo (Dk. 73 Emre Uzun), Ömer Toprak (Dk. 13 Amar Gerxhaliu), Güray Vural, Kaluzinski, Erdoğan Yeşilyurt, Dario Saric (Dk. 73 Milosevic), Sam Larsson (Dk. 83 Mert Yılmaz), Ramzi Safouri, Assombalonga.

Teknik Direktör: Sergen Yalçın.

Goller: Dk. 17 Ngoy, Dk. 37 Da Costa, Dk. 83 Hajradinovic (Pen.), Dk. 90+1 Amar

Kırmızı kart: Dk. 80 Erdoğan Yeşilyurt

Sarı kartlar: Dk. 44 Yasin Özcan, Dk. 80 Veysel Sarı

 

ÖNEMLİ DAKİKALAR:

4.dakikada Veysel Sarı’nın sağ kanattan yaptığı ortaya hareketlenen Assombalonga’nın şutunda top direk dibinden auta gitti.

6.dakikada Antalyaspor savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza alanı içinde önünde bulan Aytaç Kara’nın sert şutun Veysel sarı çizgi üzerinden çıkardı.

17.dakikada Da Costa’nın içeri çevirdiği topa Mamadou Fall dokunamadı. Topu önünde bulan Ngoy düzgün vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.

31.dakikada Antalyaspor’un kullandığı korner atışında, uzak direk dibinden Amar’ın içeri çevirdiği topu Veysel Sarı yakın mesafeden kafayla üstten auta gönderdi.

37.dakikada Ben Ouannes’in soldan ortasında ceza alanı içinde boşta kalan Nuno Da Costa kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 2-0.

52.dakikada Erdoğan’ın arapasıyla savunmanın arkasına sarkan Kaluzinski’nin vuruşunu, son anda araya giren Gökhan kornere attı.

53.dakikada Sam Larsson’un soldan ortasında Assombalonga yakın mesafeden topu kafayla dışarıya gönderdi.

67.dakikada Hajradinovic’in arapasıyla savunmanın arkasına sarkan Da Costa’nın vuruşunda Helton Leite’nin müdahalesinden sonra da Costa’ya çarpan top auta gitti.

77.dakikada Mamadou Fall’ın içeri çevirdiği topu Ben Ouannes kaleye vurdu. Erdoğan’ın müdahalesiyle top kornere çıktı. VAR incelemesi sonucu penaltı kararı çıktı. Kaleye giden topu çıkardığı için Erdoğan kırmızı kart gördü.

82.dakikada Kasımpaşa’da penaltı atışını Hajradinovic kullandı: 3-0

86.dakikada Ben Ouannes’in ceza alanı dışından attığı şutu, Heltan Leite direk dibinden çıkardı.

90+1.dakikada Emre Uzun’un kullandığı korner atışında, Amar Gerxhaliu’nun dokunuşunda top ağlara gitti: 3-1.


  • Yayımlanma Tarihi: 20 Mayıs, 2024 11:01
  • Güncellenme Tarihi: 20 Mayıs, 2024 11:01