Antalyaspor 58 yaşında!

Gözde Dolayman

2 Temmuz 1966 tarihinde kurulan Antalyaspor, 58. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Antalyaspor-58-yasinda_61a873e0-5756-45ed-a51c-b3727e259b8c.webp

2024-2025 sezonu öncesi 3 Temmuz’da toplanacak ve 7 Temmuz’da Burdur kampına başlayacak olan kırmızı-beyazlı takım, transfer engelini kaldırıp yeni isimleri kadrosuna katmaya çalışıyor.

Kurucu başkan Atilla Vehbi Konuk tarafından kurulan Antalyaspor, Yenikapıspor, İlk Işıkspor ve Ferrokromspor’un tüzel kişiliklerini feshederek Antalyaspor’a katıldıklarını açıklamaları ile hayata başladı ve 2 Temmuz 1966 tarihinde bakanlık tarafından tescil edilerek resmen kuruldu.

Renklerini ‘kırmızı-beyaz’ olarak belirleyen Antalyaspor, 2010 yılına kadar iç saha maçlarını Işıklar’daki yıkılan Atatürk Stadı’nda oynadı. Atatürk Stadı’na çürük raporu verilmesinin ardından kısa bir süre Mardan Stadı’nı kullanan Antalyaspor, 2015-2016 sezonundan itibaren Antalya Stadyumu’nu kullanıyor.

Antalyaspor, Süper Lig’deki en iyi derecesini 2016-2017 sezonunda 58 puanla 5’incilik elde ederek alırken, 1999-2000 ve 2020-2021 sezonunda ise Türkiye Kupası’Nda final oynasa da kupayı müzesine götüremedi. 2020-2021 sezonunda kupa finalisti olduğu için 2021 Süper Kupa maçı oynamaya hak kazanan Antalyaspor, Beşiktaş’a penaltı atışları sonucu elendi. Türkiye'yi Avrupa kupalarında 3 kez temsil eden Antalyaspor, bu alanda en iyi derecesini 2000-2001 sezonunda 1.tura yükselerek elde etti.

 

BAŞKAN BOZTEPE’DEN AÇIKLAMA

Antalyaspor’un kuruluş yıl dönümü nedeni ile bir mesaj yayımlayan Antalyaspor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Boztepe, şunları söyledi:

Büyük Antalyaspor camiası!

Bugün 2 Temmuz. Ortak sevdamız Antalyaspor'umuzun kuruluş yıl dönümü. Bugün, kurucu başkanımız Merhum A. Vehbi Konuk ve arkadaşlarının imkansızlıklar içinde cesaret, özveri ve en önemlisi aşkla çıktıkları yolun ilk adımlarının atıldığı gün. Renkleri kutsal bayrağımızdan, arması ecdadımızdan alınan, Antalya'mızın birlik ve beraberlik sembolü, en büyük markası olan kulübümüzün 58'inci kuruluş yıl dönümü.

Yenikapı Suspor, Ferrokromspor ve İlk Işıkspor'un can verdiği, her gün katlanarak büyüyen sevdası ile hayatımızın en önemli parçası haline gelen Antalyaspor'umuzun gurur günü.

Tarihimizden aldığımız güç, renklerimizden aldığımız cesaret, yivli minaremizden aldığımız bağlılık ve dünya güzeli kentimizin üzerimize yüklediği sorumlulukla, bu kutsal emaneti taşıyor olmanın onurunu yaşıyoruz.

Büyük Antalyaspor taraftarı!

Biz, A. Vehbi Konuk ve kurucu idare heyetimizin ilk günkü heyecanını, 1982 yılında yaşadığımız ilk şampiyonluğun coşkusunu, Veli'lerin, Yarkın'ların, Metin'lerin onur mücadelesini, Amigo İlistir'lerin Ali Dayı'ların, Miloş'ların aşkını, deplasman yolunda canlarını hiçe sayan, tribünlerde nefesimiz olan taraftarımızın özverisini kendimize düstur edindik. En zor günlerimizde bu duygularla hareket ediyoruz. 58 yıldır tertemiz sayfalara yazılan şanlı tarihimizin yılmaz bekçileri olarak kuruluş yıl dönümümüzü büyük gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Bu vesile ile Kurucu Başkanımız merhum A. Vehbi Konuk başta olmak üzere kulübümüzün bugünlere gelmesinde emeği geçen ilk yönetim kurulu üyelerimize, bayrağımızı onurla taşıyan tüm başkanlarımıza, tarihimiz boyunca görev alan yönetim kurulu üyelerimize, kulübümüze yıllarını veren personellerimize ve bu camianın gerçek sahibi Büyük Antalyaspor taraftarına sonsuz teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bugün daha yüksek sesle bir kez daha haykırıyoruz. En büyük Antalyaspor!

Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 02 Temmuz, 2024 12:32
  • Güncellenme Tarihi: 02 Temmuz, 2024 12:34