Alanyaspor, Sural'ı 6-0 ile andı

Görkem Dellal

Süper Lig'in 34. haftasında İstanbulspor'u 6-0 yenerek puanını 48'e çıkaran Alanyaspor, farklı galibiyeti 5 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Çek futbolcusu Josef Sural'a ithaf etti

Alanyaspor-Surali-6-0-ile-andi_ceb54c35-b392-4c47-a4b9-da07505c29c7.webp

Son haftalarda aldığı galibiyetlerle düşme hattından kurtulan ve son olarak kendi sahasında lig snuncusu İstanbulspor'u 6-0 mağlup eden Alanyaspor, puanını 48'e çıkararak Avrupa kupaları için avantajlı konuma geçti. Ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen rakibini Oğuz Aydın (2), Nicolas Janvier (2), Ahmed Hassan ve Jure Balkovec'in golleriyle deviren turuncu-yeşilli ekip, maç sonu taraftarıyla büyük mutluluk yaşadı.

Bu arada sezonun en farklı alibiyetini alan Alanyaspor, bu zaferini 5 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Josef Sural'a armağan etti. Sural'ın 90 numaralı siyah renkli forması ile taraftarına koşan Alanyasporlu futbolculara, Teknik Direktör Fatih Tekke de eşlik etti. 

SURAL'IN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZA

Alanyaspor'un 28 Nisan 2019 tarihinde deplasmanda oynadığı ve 1-1 biten Kayserispor maçının ardından, o dönem Alanyaspor'u çalıştıran Teknik Direktör Sergen Yalçın tarafından futbolculara 2 gün izin verildi. Futbolcular Steven Caulker, Djalma Campos, Wanderson Baiano, Papiss Demba Cisse, Isaac Sackey, Welinton Souza ve Josef Sural, kiraladıkları VIP minibüsle takımdan Antalya'ya dönmeye karar verdiler. Alanya'daki bir firmadan kiralanan minibüs, 29 Nisan gecesi saat 02.30 sıralarında Alanya'ya bağlı Dinek mevkisi yakınlarında kontrolden çıkarak, yol kenarındaki su kanalına girip yan yatarak sürüklendi. Kazada Josef Sural, açılan kapıdan yola fırlarken, diğer futbolcular araç içinde savruldu. Başını çarpan ve vücudunun çeşitli yerlerinde çok sayıda kırık bulunan Josef Sural, götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Haber: Görkem Dellal


  • Yayımlanma Tarihi: 29 Nisan, 2024 11:19