Eskrim Çocuk Kupası’nda turnuva heyecanı

Antalya Sektörel

Antalya'da düzenlenen Uluslararası Eskrim Çocuk Kupası turnuvası devam ediyor. Turnuvaya, 8 ülkeden 1000 mini 24 sporcu katılıyor.

eskrim2JPG_20230417171945903.webp

Antalya’nın ev sahipliği yaptığı Uluslararası Çocuk Kupası geçtiğimiz günlerde ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde başlamıştı. Organizasyonda, flöre ve kılıç branşlarında sporcularımız mücadele ediyor.

 

Organizasyon hakkında bilgi veren MHK üyesi Mert Uzunay, “Uluslararası Çocuk Kupası adı altında yıllardır yapılan bir organizasyon. Her sene biz 23 Nisan haftasında Eskrim Federasyonu olarak bir müsabaka yapıyoruz. Yurt dışından da davetlilerimiz oluyor. Bu sene 8 ülkeden 1000 mini 24 sporcu katılıyor. Bu sene ayrıca müsabaka ilk kez Avrupa Eskrim Konfederasyonu'nun takvimine girdi. Yani uluslararası 14 yaş altı klasmana puan veren bir müsabaka şekline geldi. Şu anda 14 yaş altı, 12 yaş altı ve 10 yaş altı üç kategoride sporcular kız ve erkek olarak yine bizim 3 branşımız olan epe, flora ve kılıç da yarışıyorlar. Atatürk'ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan özelinde bu müsabakanın yapılması bizi çok mutlu ediyor ve Eskrim Federasyonu olarak buna önayak olmak hem de Atamızı anmak konusunda bizlere gurur veriyor.” sözleriyle duygularına da yer verdi.

 

HEDEFİMİZ KALİTELİ SPORCULAR YETİŞTİRMEK

 

Turnuva ile ilgili konuşan Konya Eskrim Kulübü Antrenörü Yusuf Pars Boğa , “Konya'dan buradaki müsabakalar için geldik. Antalya Avrupa Türk müsabakasına ev sahipliği yapıyor.Burada sporcular 14 yaş altı olarak yarışmada, 12 yaş ve 14 yaş arasındaki sporcularımız mücadele ediyor. Burada sporcularımız ulusal bir tecrübe kazanıyor ayrıca bu şekilde uluslararası organizasyonların ülkemizde yapılması ülkemizin tanıtımı açısından fayda sağlıyor. Bunun yanı sıra ülkemizde yurt dışı imkanı olmayan sporcuların yurt dışından gelen sporcularla maç yapmasının olanak sağlanması çok güzel bir tecrübe. En büyük hedefimiz sporcularımızın kaliteli yetişmesi.” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur ÇAMUR


  • Yayımlanma Tarihi: 17 Nisan, 2023 17:47
  • Güncellenme Tarihi: 17 Nisan, 2023 17:37