Stres ve Anksiyete için ‘Lavanta Yağı’

Antalya Sektörel

İnsanların ruh sağlığını olumsuz etkileyen stres ve anksiyete bozukluğuna doğal çare olarak ‘lavanta yağı’ birebir!

lavanta-yagijpg_20230411101027903.webp

Son dönemde Türk toplumunda yaşanan doğal felaketlerin insanların psikolojinde yarattığı olumsuz etkiler hepimizce bilinmektedir. Ruh sağlığını koruma noktasında, sinir sistemini sakinleştirici etkiye sahip olan lavanta yağı; başta stres, uyku ve anksiyete bozukluğu olmak üzere pek çok psikolojik sorunun doğal çözümü olarak görülebilir.

ANKSİYETE BOZUKLUĞUNDA TEDAVİ EDİCİ

Anksiyete bozukluğunda tedavi edici etkiye sahip olan lavanta yağının zihin ve ruh sağlığını dengeleme ve iyileştirmede olumlu sonuçlar sağladığı yapılan bilimsel çalışmalar ile de bilinmektedir. Lavanta sakinleştirici etki gösteren ve belli başlı kas gruplarını rahatlatan bir bitkisel yağ içerir. Bu sayede de, düzenli kullanımı sonucu anksiyete bozukluğuna sahip hastaların tedavisinde olumlu sonuçlar sağlamıştır.

RUH SAĞLIĞINI KORUMADA DESTEKLEYİCİ

Psikolojik problemler içinde en yaygın olanlardan biri olan anksiyete bozukluğunun semptomlarını rahatlatmak için alternatif bir tedavi yöntemi olarak lavanta yağına başvurulmaktadır. Lavanta yağı, ruh sağlığını iyileştirmeye destek olmaktadır. Ayrıca, sinirleri yatıştırarak stresin etkilerini en aza indirir.Lavanta yağının stres ve anksiyete üzerinde olumlu etkileri yapılan pek çok çalışma ile de kanıtlanmıştır.

UYKU PROBLEMİ VE DEPRESYONA ÇÖZÜM

Bu bağlamda, rahatlatıcı ve anksiyete giderici olarak adlandırabileceğimiz lavanta yağının uyku problemlerini ve depresyon sorununu giderici özelliği de vardır. Sakinleştirici özelliği sayesinde uyku süresi, uykuya dalma ve uykusuzluk gibi sorunları azaltarak genel uyku kalitesini artırır. Lavanta yağının, aktif ve yaygın kullanımı sonucu pozitif sonuçlar ortaya çıkarabileceği yapılan araştırmalar sonucunda da net bir şekilde görülmüştür.

Haber: Gözde DOLAYMAN

 


  • Yayımlanma Tarihi: 11 Nisan, 2023 11:04
  • Güncellenme Tarihi: 11 Nisan, 2023 10:46