Sağlıklı yaşlanma için ‘Yaban Mersini’

Antalya Sektörel

Tam bir şifa deposu olan yaban mersini, diğer meyvelere kıyasla en yüksek antioksidan özelliğine sahip meyvedir. Zengin antioksidan kaynağı olan yaban mersini, yaşlanma karşıtı özelliğe sahiptir.

yaslanma-karsiti-yaban-mersinijpg_20230414135855141.webp

Antioksidan bileşen içeriği oldukça yüksek olan yaban mersini, yaşlanma karşıtıdır. Şifa deposu olan yaban mersininin içeriğinde A, B, C vitaminleri, antosiyanin, selenyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko gibi vitaminler ve mineraller bulunmaktadır. Bu meyve düzenli tüketildiği takdirde sağlıklı bir yaşamın kapısını sizler için aralayacaktır.

YAŞLANMA SÜRECİNİ YAVAŞLATIYOR

Yaban mersini, içerdiği A vitamini ile yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Yine içeriğindeki B vitamini sayesinde cilde canlı, parlak ve pürüzsüz bir görünüm veriyor. C vitamini yönünden zengin olması ile cildin nemini koruyor ve hücre yenilenmesini hızlandırıyor. İçerdiği antioksidanlarla cilt hücrelerini koruyor ve güçlendiriyor.

ALZHEİMER HASTALIĞINDA TEDAVİ EDİCİ

Yaşlanma belirtilerinin azaltıcı etkisiyle dikkat çeken yaban mersini kurusu, antioksidan açısından zengindir. Kendine özgü mavi rengi veren antosiyanin maddesi ve yüksek C vitamini içeriği sayesinde Alzheimer hastalığı gibi ilerleyen yaşa bağlı olarak gelişen hastalıkların tedavisinde de önemli rol oynuyor.

Gözde DOLAYMAN

 


  • Yayımlanma Tarihi: 14 Nisan, 2023 14:15
  • Güncellenme Tarihi: 14 Nisan, 2023 14:10