Sağlık turizminde zirvede, hastane sayısında dipte!

Gözde Dolayman

Sağlık turizmi kapsamında Antalya'daki hastane sayısı ve ameliyathanelerin yetersiz olduğunu belirten Dr. Mustafa Reşat Oktay, sağlık turizmi için Antalya’ya gelen hastaların hastanelerde yarattığı yoğunluk nedeniyle yerli halkın bu durumdan olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

2e012fd6-4c78-4c51-9c9f-56088df39760.webp

Medical Estetik Kliniği işletmecisi Dr. Mustafa Reşat Oktay, sağlık turizmi kapsamında Antalya’ya gelen turistlerin şehir hastanelerinde yoğunluk yarattığını ve bu durumun yerli halk için sorun teşkil ettiğini ifade etti. Dr. Oktay, “Eğer benim halkım bu yoğunluktan etkileniyorsa, bu yoğunluk halk için ameliyathanelerde, polikliniklerde sıra kaybına ve zaman kaybına neden oluyorsa bu sağlık turizminde izlenilmesi gereken doğru bir yol değil” diye konuştu.

AMELİYATHANELER VERİMLİ KULLANILMALI

Sağlık turizminde organizasyonların çok iyi yapılıp hastane yataklarının, ameliyathanelerin verimli bir şekilde kullanılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Dr. Oktay, “Ameliyathaneler üç vardiya çalıştırılabilir. Hekim olsun, hemşire olsun personel ona göre oluşturulabilir. Madem bu sektörün içindeyiz bu sektörde o ameliyathaneler, o görüntüleme cihazları, yirmi dört saat üzerinden hizmet verebilir. Dünyada en çok görüntüleme cihazı olan ülke Türkiye'dir. Amerika Birleşik Devletleri'nde kişi başına düşen görüntüleme cihazı oranıyla Türkiye'deki kişi başına düşen görüntüleme cihazı arasında Türkiye yedi kat daha büyüktür. Dış ülkeler bu konuda yatırım yapmıyorlar, gereksiz görüyorlar. Madem bu cihazlar ülkemize kazandırılmış, verimli kullanılması lazım” ifadelerine yer verdi.

Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 24 Temmuz, 2023 16:42
  • Güncellenme Tarihi: 24 Temmuz, 2023 17:03