Medikal estetikte doğru bilinen yanlışlar

Görkem Dellal

Antalya’da uzman ekibiyle hizmet veren Palm Clinic İşletmecisi Dr. M. Reşat Oktay, medikal estetikte kamuoyunda ‘doğru’ olarak bilinen yanlışları anlattı.

bc1a51da-a1ed-4cfd-b001-fb0f29655d1e.webp

Tıp ve teknolojilerinde yaşanan gelişmeler medikal estetiğin sınırlarını zorlarken, bu gelişmeler bilgi kirliliğine de neden olabiliyor. Antalya’da uzman bir ekibi ve son teknoloji cihazlarla hizmet veren Palm Clinic Medikal Estetik Merkezi İşletmecisi Dr. M. Reşat Oktay, bilgi kirliliğine işaret ederek doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgiler verdi.

İşte Mustafa Rşat Oktay’a göre doğru bilinen yanlışlar:

1-BOTOKS GERÇEKTEN YILAN ZEHİRİ Mİ?

“Botoks hakkında ortada gezen, kafa karıştıran onlarca gereksiz bilgi var. Öncelikle botoks yılan zehri değildir, botoks Clostridum Botulinum adlı bakteriden üretilen doğal, saflaştırılmış bir proteindir. Botoks, bilinenin aksine yüzü şişirmez. Botoks’a başlama yaşı, kırışıklıklar derinleştiğinde değil, ilk kırışıklığı gördüğünüz otuzlu yaşların başıdır. Erken yaşta yapılan botoks ifadeyi değiştirmez, müdahale yaşı geciktikçe kullanılan miktar artacağı için botoks yapıldığı belli olur.”

2-DOLGU KALICI BİR UYGULAMA MI?

“Dolgu geri dönüşü olmayan, kalıcı bir uygulama değildir. Kimi dolgular içeriklerinden dolayı daha uzun ömürlüdür. Ancak dolgu dendiğinde aslında ilk akla gelen metabolizmanın yapı taşı olan ve otuzlu yaşlardan sonra her yıl %1 oranında azalan Hyaluronik Asittir. Hyaluronik Asit azaldıkça nem kaybı artar, cilt kurumaya başlar, doku kaybı ile birlikte yüz ovalinde bozulma başlar. Dolgu olarak nitelendirdiğimiz Hyaluronik Asit uygulamaları ile cildimizde kaybolanları yerine koyar, takviye ederiz. Fonksiyonel ve akıllı dolgularla da bölgeye ya da soruna özel çözümler bulabilmekteyiz. Örneğin yüz ovalini şekillendirmekte kullanılan bir dolguyu dudak şekillendirmede kullanmak mümkün değil.”

3-SOMON DNA AŞISI ALERJİ YAPAR MI?

“Özellikle DNA hasarını iyileştirmekte önerdiğimiz, cildin nem ve su tutma kabiliyetini arttırarak gençleşmesini sağlayan Somon DNA aşıları alerji yapmaz. Balık alerjisi olanların sıkça sorduğu soruların başında bu geliyor. Somon DNA aşısı yaptırırken, patentli ürünleri tercih ederek, alerji riski minimize edilmiş, yüksek saflaştırma derecesinde üretilmiş ürünleri isteyiniz.”

4-YAZIN CİLK BAKIMI YAPILIR MI?

“Cildi yaza hazırlarken güneş hasarını minimize etmek, yazı daha az hasarla kapatmak için cildin nem depolarını doldurmak çok önemlidir. Bilinenin aksine, sıkmalı işlemler dışında, cildinize nem kazandıracak, ferahlatacak uygulamaları gönül rahatlığı ile uygulatabilirsiniz. Uygulamadan sonra cildinize uygun, koruma faktörlü bir kremle günlük hayatınıza rahatça devam edebilirsiniz.”

5-DOĞRU ZAMAN KIŞ AYLARI MI?

“Hayır. Lazer epilasyon, cilt soyma gibi güneş hassasiyeti yaratabilecek, lekelerin oluşumuna neden olabilecek uygulamalar dışında, yaz aylarında botoks, dolgu gibi işlemleri yaptırabilirsiniz. Hatta güneşe çıkmadan önce yaptırılacak botoks ile varolan çizgilerin görünümünde iyileşme olacağı için çizgilerinizin derinleşmesinin, belirginleşmesinin önüne geçmiş olursunuz.”

Haber: Görkem Dellal


  • Yayımlanma Tarihi: 18 Ağustos, 2023 11:30
  • Güncellenme Tarihi: 18 Ağustos, 2023 11:30