Karanfilli su içmenin faydaları

Antalya Sektörel

Karanfilli suyun sağlık için ne gibi faydaları var? Günde 1 bardak karanfilli su içmenin faydalarına ilişkin tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. İşte detaylar…

karanfilli-sujpg_20230410131326741.webp

Karanfil suyu bize birçok yönden fayda sağlar. Karanfil, bağışıklığı güçlendirmek, diş ağrısına çare olarak ve solunum yolu semptomlarını iyileştirmek için yaygın olarak tüketilir. Karanfil suyu içmek sindirim sistemini iyileştirir. Ayrıca mide salgılarını artırabilir ve mide ağrısı, aşırı gaz ve hazımsızlık ile ilişkili semptomları azaltabilir. Karanfil suyu zayıflatır. Metabolizmayı hızlandırır. Kan şekerini dengeler. Araştırmalar, karanfildeki bazı bileşiklerin insülin üretimini teşvik etmeye yardımcı olduğunu ve bunun da kan şekerini düşürdüğünü göstermiştir. Böylece karanfil suyu diyabet hastalarına son derece yarar sağlar.

DİŞ SORUNLARININ ÇARESİ

Karanfil suyunun faydaları arasında anti bakteriyel özellikler vardır. Karanfil, yaygın olarak diş sorunları için bir çare olarak kullanılmaktadır. Karanfil suyunun faydaları arasında ağız hijyeni alanını da bulunmaktadır. Karanfil, ön araştırmalar için bir antibakteriyel madde olarak araştırılmıştır. Uygun ağız hijyeni ile birleştiğinde karanfil suyunun antibakteriyel özellikleri ağız sağlığınızı güçlendirmeye yardımcı olacaktır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR 

Her sabah karanfil suyu içmek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve sizi enfeksiyonlara ve grip vakalarına karşı koruyabilir. Karanfil suyu, sağlığınızı ve bağışıklığınızı artırabilecek mükemmel bir sağlıklı vitamin ve mineral kaynağıdır. Aynı zamanda harika bir manganez, k vitamini, c vitamini, kalsiyum ve magnezyum kaynağıdır.

GÜÇLÜ BİR İLTİHAP SÖKÜCÜDÜR 

Karanfil suyu anti-inflamatuar etkileri ile bilinir. Antioksidanlar açısından zengindirler, oksidatif stresi ve iltihabı azaltmanıza yardımcı olabilirler. Güçlü bir iltihap sökücü olan karanfil suyu Romatoid Artrit hastalarına daha fazla fayda sağlar ve özellikle onlara tavsiye edilir.

KEMİK SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİDİR

Her gün karanfil suyu içmek kemik sağlığını iyileştirir. Yaşlandıkça, osteoporoz gibi istenmeyen kemik rahatsızlıkları geliştirme riskimiz daha fazladır. Karanfil suyu bu riski azaltarak bize fayda sağlar. Karanfildeki bileşik, kemik kütlesini korumaya, kemik yoğunluğunu ve gücünü artırmaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda mükemmel bir manganez kaynağı olan karanfil, genel kemik sağlığı için de hayati önem taşımaktadır.


  • Yayımlanma Tarihi: 10 Nisan, 2023 14:56
  • Güncellenme Tarihi: 10 Nisan, 2023 13:18