Evde bulunması gereken 10 şifalı bitki

Antalya Sektörel

Şifalı bitkiler ile doğal tedavi altın çağını yaşıyor. Doğanın mucizesi her derde deva şifalı bitkiler, faydaları sayesinde hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde insan sağlığına destekçi oluyor. Bu yazımızda, mutfağınızda mutlaka bulundurmanız gereken 10 şifalı bitkiyi sizler için derledik.

sifali-bitkiler-2jpg_20230411101651743.webp

İnsan hayatı için yararlı olan şifalı bitkilerin faydaları saymakla bitmiyor. Şifalı bitkiler, hastalıklara karşı savaşırken doğal tedavi yollarına başvuranların vazgeçilmezi oluyor. İnsan sağlığı açısından birçok olumlu katkısı olan bu bitkiler, aktarlarda bulunuyor. Tarihten günümüze dek gerek hastalıklar için gerek vücudun direncini ve bağışıklığını arttırmak için sık sık tercih ediliyor.

Birçok hastalığa iyi gelen şifalı bitkiler listesinde başı çeken en faydalı bitkiler şu şekildedir:

1) ZENCEFİL

Hazımsızlığa, ağrılara iyi gelir. Beyin sağlığına katkıda bulunur. Kanser riskini azaltır. Kan şekerinin düzenlenmesine katkıda bulunur. Kilo vermeye destek olur. Mide bulantısına iyi gelir. Kolesterolü düşürür. Bu yüzden u bitkilerin fayda sağladığına inanılır ve kullanılır

2) ZERDAÇAL

İnflamasyonun önüne geçer. Ağrı kesici etki görür. Karaciğer fonksiyonlarını iyileştirir. Anti-inflamatuar kanser savaşçısıdır. Diyabete iyi gelir. Beyin sağlığını korur. Depresyon ile mücadelede yardımcı olur.

3) IHLAMUR

Grip, nezle ve soğuk algınlığına iyi gelir. Öksürüğü keser. Ateş düşürücü ve terletici özellikleri ile solunum yolu rahatsızlıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Öksürük giderici, boğaz ağrısı ve solunum yolundaki tahrişler için faydalıdır. Boğazı yumuşatır ve öksürüğü yatıştırır.

4) ADAÇAYI

Aşırı terleme sorununu azaltmaya yardımcı olur. Stres azaltıcı ve sakinleştirici etkisi vardır. Adaçayının içeriğinde bulunan C vitamini, bağışıklık sistemine katkıda bulunur. Aynı zamanda, gargara suyu olarak kullanılarak ağız ve diş sağlığını korur.

5) ÇÖREK OTU

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım eder. Kanserle savaşırken destekçiniz olur. Sindirim sistemleri sorunlarında etkilidir. Şişkinlik giderici bir etki gösterir. Antihistamin gibi bir etkiyle alerjik reaksiyonların azaltılmasında fayda sağlar.

6) HÜNNAP

Antioksidan içeriği sayesinde kansere karşı koruyucudur. Barındırdığı antiosidan özelliği ile yaşlanma emarelerini azaltır. Lif içeriği yüksek olan hünnap sindirimi düzenler, kabızlığa karşı iyi gelir. İçerdiği A ve C vitaminleri ile hünnap karaciğer için de koruyucudur.

7) KUDRET NARI

Diyabet tedavisinde ve kan şekerini dengelemede etkilidir. Bağışıklığı artırır. Astım ve Solunum tedavisinde destekleyicidir. Kanserli hücre proliferasyonu engelleyicidir. Kemik ve cilt sağlığı korur. Sindirim sistemini düzenler.

8) SARIMSAK

Bağışıklığı güçlendirir. Kan basıncını, kan şekerini ve kolesterolü düşürür. Ayrıca yeterince araştırma olmamasına rağmen sarımsağın saç ve kıl çıkarıcı özelliği olduğu düşünülüyor ve bu amaçla oldukça sık kullanılıyor.

9) REZENE

Sindirim sistemini destekler. Bağırsakları temizler. Kolik bebekleri sakinleştirebilir. Kilo Kaybına Yardımcı Olur. Tansiyonu dengeler. Solunum hastalıklarında rahatlatıcı olabilir. Kalp sağlığını destekler.

10) TARÇIN

Antioksidan içeriği yüksektir. Enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Diyabet ve kardiyovasküler hastalıklarla savaşır. Nörodejeneratif hastalıklardan korur. Emziren annelerde süt üretimini destekler. Kilo vermeye yardımcı olur.


  • Yayımlanma Tarihi: 11 Nisan, 2023 11:04
  • Güncellenme Tarihi: 11 Nisan, 2023 12:04