Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Gassan Yücel:

Endişemiz sağlığın ticarileşmesi!

Gözde Dolayman

Türk Diş Hekimleri Birliği’nin Sağlık Turizmi Komisyon Başkanlığı görevini de yürüten Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Gassan Yücel, sağlığın ticarileşmesinden endişe duyduklarını belirtti. Yücel, “Sağlığın ticarileşmesine müsaade etmeden, yüksek standartlarda kaliteli diş hekimliği hizmetini hem yerli hastalarımıza, hem de yabancı hastalarımıza vermek için uğraşıyoruz” dedi.

Endisemiz-sagligin-ticarilesmesi_51e6da61-55e9-4a87-ab34-37273b3cda96.webp

Türk Diş Hekimleri Birliği’nin Sağlık Turizmi Komisyon Başkanlığı görevini de yürüten Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Gassan Yücel, sağlığın ticarileşmesinden endişe duyduklarını belirtti. Yücel, “Sağlığın ticarileşmesine müsaade etmeden, yüksek standartlarda kaliteli diş hekimliği hizmetini hem yerli hastalarımıza, hem de yabancı hastalarımıza vermek için uğraşıyoruz” ifadesini kullandı.

'KALİTELİ HİZMET İÇİN UĞRAŞIYORUZ'

Antalya’da sağlık turizmi komisyonu kurduklarını dile getiren Yücel, “Sağlık turizminin uzun soluklu, kaliteli, sürdürülebilir olması en büyük hedeflerimizden bir tanesi. Sağlık turizmi işini heyecana kapılıp kısa dönem yapmaya çalışırsak elimize yüzümüze bulaştıracağız. 2-3 sene sonra bu işten büyük sıkıntılar yaşayacağız. Ama belli bir standartta bu sistemi oturtabilirsek çok uzun süreler hem yüksek hasta memnuniyeti, hem ciddi bir gelir kaynağı olacaktır. Sağlık turizminin ülkemiz için devamlılığını sağlamak istiyoruz. Bununla alakalı turistin sağlığı ve sağlık turizmi yönetmeliği adı altında Sağlık Bakanlığı bir yönetmelik çıkartmıştı. O hızlı çıkartılmış bir yönetmelikti. Antalya'da kurduğumuz sağlık turizmi komisyonumuzda hukuk müşavirlerimizle beraber çalışıp bir taslak yönetmelik çıkartacağız. Bunu bakanlığa sunacağız. Çünkü sağlığın ticarileşmesi hepimizin endişesi. Sağlığın ticarileşmesine müsaade etmeden, yüksek standartlarda kaliteli diş hekimliği hizmetini hem yerli hastalarımıza, hem de yabancı hastalarımıza vermek için uğraşıyoruz” açıklamalarında bulundu.


  • Yayımlanma Tarihi: 20 Eylül, 2023 16:08
  • Güncellenme Tarihi: 20 Eylül, 2023 20:10