Diş sağlığınız için önemli besinler

Antalya Sektörel

Dişlerin her daim sağlıklı olması için ağız ve diş bakımının yanı sıra tüketilen besinlere ve içeceklere de önem verilmelidir. Diş sağlığınız için nelere dikkat etmeniz gerektiğini bu yazımızda bulabilirsiniz.

agiz-ve-dis-sagligijpg_20230411100640980.webp

Ağız ve diş sağlığını korumanız için sadece dişlerinizi fırçalamanız ve diş ipi kullanmanız yeterli değildir. Ağız ve diş sağlığımız için tükettiğimiz gıdalar içerisinde dişlerimize son derece yararlı gıdalar bulunmaktadır. Bu nedenle ağız ve diş sağlığınızı korumak için diş fırçalama, diş ipi kullanımın yanı sıra bazı besinleri tüketmeniz gerekmektedir. Ayrıca, diş eti sağlığı için de nar ve c vitamini içeren portakal mandalina gibi meyveler tüketilmelidir.

SİNDİRİM SİSTEMİ SAĞLIĞI KORUNMALI

Sindirimin başlangıç noktası olan ağız ve dişlerin bakımı ve sağlığı hem dişleriniz için hem de vücudunuz için oldukça önemlidir. Genel vücut sağlığınızı korumak ve düzenini sağlamak için sindirim sisteminizin sağlığına ve iyi bir şekilde işliyor olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bunun ilk aşaması da sindirimin başladığı ağzın sağlıklı ve hijyenik olmasına bağlıdır. Ağzınızda besinleri yeteri kadar çiğnemezseniz, sindirim sistemini zorlamış. Bundan dolayı, ağız ve diş sağlığınız için gereken hijyeni ve özeni göstermelisiniz. Bunun içinde dişlerinizi sadece fırçalamak yeterli olmayacaktır. Ağız ve diş sağlığınızın son derece iyi durumda olmasını bazı besinleri tüketmeye özen göstermelisiniz.

İŞTE DİŞ SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI BESİNLER

Süt, yoğurt ve peynir diş ve diş eti sağlığımızda 1. sıradaki besinlerdir. Bu besinler içerdikleri yüksek orandaki kalsiyum ve fosfat ile dişleri korumakta ve çürük oluşumunun önüne geçmektedir. 

Peynirlerin bazik özelliklerinden dolayı ağızdaki asidik ortam nötürlenir ve asitlerin diş çürüğüne neden olması önlenir.

Sebze ve meyveler içerdikleri mineraller ve vitaminler ile diş sağlığını koruyan görev üstlenirler. Ayrıca diş eti sağlığı için de nar ve c vitamini içeren portakal mandalina gibi meyveler tüketilmelidir.

 


  • Yayımlanma Tarihi: 11 Nisan, 2023 11:04
  • Güncellenme Tarihi: 11 Nisan, 2023 10:48