Cinsel eğitim yaşam kalitemizi artırıyor

Gözde Dolayman

Cinsel eğitimin ailede başladığını belirten Uzman Klinik Psikolog ve Cinsel Terapist Esra Bahar Gülcür, cinsel eğitim ve farkındalığın cinsel yaşamın kalitesini artırdığını ifade ederek, “Cinsel yaşam kalitesi arttıkça da yaşam kalitemiz artıyor” dedi.

Cinsel-egitim-yasam-kalitemizi-artiriyor_ac8a1806-fa12-4740-a78d-d3d3d794906a.webp

Cinsel eğitimin ailede başladığını belirten Uzman Klinik Psikolog ve Cinsel Terapist Esra Bahar Gülcür, cinsel eğitim ve farkındalığın cinsel yaşamın kalitesini artırdığını dile getirdi. Cinsel Terapist Gülcür, “Cinsel yaşam kalitesi arttıkça yaşam kalitemiz de artıyor. Ancak bu demek değil ki, cinsel yaşam kalitemiz arttıkça bütün yaşam kalitemiz de artıyor. Sadece genel yaşantımıza baktığımız zaman yaşamımızı olumlu şekilde etkileyecek en büyük faktörlerden biri de cinsel yaşam kalitesinin yüksek olması. Bu da tabii ki de cinsel eğitim ve bu alanla ilgili farkındalığı geliştirmekten geçiyor” ifadelerini kullandı.

CİNSEL EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR

Uzman Klinik Psikolog Gülcür, cinsel eğitimin çocukların yanlış bilgiyi edinmelerini ve uygulamalarını engelleyebileceğini söyleyerek, şu ifadelere yer verdi: “Toplumsal farkındalık yaratma açısından cinsel eğitim çok önemli ve tabii ki de riskli davranışı engellediği gibi sağlıklı davranışı da pekiştirme amacıyla bu eğitimin okullarda verilmesi gerektiğine inanıyorum. Böylelikle toplumsal bilinç artacaktır. Cinsel eğitim aslında aileden başlayarak verilmesi gereken bir eğitim. Maalesef bizim ülkemizde cinsel eğitime verilen önem çok az yeterli değil. Okullarda da cinsel eğitim verilmeli. Özellikle velilere cinsel eğitim dersi vermemiz gerekiyor. Cinsel sağlıkla ilgili bir eğitim alındığı zaman cinselliğe yönelik korunma yöntemleri dâhil her alanda aslında farkındalığımız artıyor, gelişiyor ve bu alana yönelik aslında bir koruma sağlıyor”.

Uzman Klinik Psikolog ve Cinsel Terapist Esra Bahar Gülcür


Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 15 Kasım, 2023 16:31
  • Güncellenme Tarihi: 16 Kasım, 2023 10:36