Erçin: Sağlıkta şiddeti kınıyoruz!

Sağlıkta şiddet yasasına eczacılar da dahil edilsin

Antalya Sektörel

Antalya Eczacı Odası Başkanı İsmail Erçin, son dönemlerde artan eczacılara yönelik saldırılar sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erçin, “Sağlıkta şiddet yasasına eczacılar da dâhil edilmeli!” dedi.

Ismail-Ercin-OzelJPG_20230412163443936.webp

Neredeyse haftada bir kez bir eczane ya da eczane çalışanına saldırı olduğunu belirten Antalya Eczacı Odası Başkanı İsmail Erçin, “Sağlıkta şiddet yasasıyla ilgili son dönemde eczacıları bu yasaya dâhil edemedik. Doktorlara, hemşirelere, sağlık çalışanlarına olduğu gibi birinci basamak sağlık kuruluşu olan eczanelerimizde de bu saldırıları çok görüyoruz. Yetkililere, meclise ve yöneticilere başvuruyoruz. Bakanımıza kadar defalarca kez ilettik. Bu saldırıların artık son bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

ECZACILARIMIZ ÖLÜYOR!

“Yıllardır ölen eczacılarımız var” ifadesini kullanan Erçin, “Ankara’da 4 eczacımız hastane eczanesinde ne yazık ki hunharca katledildi. Eczanelerimizde darp edilen eczacılarımız var. Geçen hafta İstanbul’da silahlı saldırıya uğrayan bir çalışanımız vardı. Geçtiğimiz gün ilaç yok diye bir eczacıya saldırıldı. Tabii ki biz yetkili mercilere bunları iletiyoruz ve bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Sağlık çalışanı olmak kolay değil. Umuyoruz kısa zamanda yetkililer sesimizi duyar ve bir an önce sağlıkta şiddet yasası konusunda eczacılar da buna dâhil olur” şeklinde konuştu.

Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 12 Nisan, 2023 16:54
  • Güncellenme Tarihi: 12 Nisan, 2023 16:54