Yetkisiz emlakçılığın cezası açıklandı: 100 Bin TL

Gülşah Gürsoy

Antalya Emlakçılar ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, Ticaret Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda yetki belgesi olmadan emlakçılık yapanlara Temmuz ayından itibaren 100 Bin TL ceza kesileceğini açıkladı.

Yetkisiz-emlakciligin-cezasi-aciklandi-100-Bin-TL_e045a74f-2b78-43e8-9008-f1b4f5b25131.webp

Antalya Emlakçılar ve İş Takipçileri Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar’ın son günlerde sık sık gündeme getirdiği yetkisiz ve kaçak emlakçılık yapan kişi ve kuruluşlara yönelik, Ticaret Bakanlığı’ndan ağır yaptırımlar geldi. Antalya’da vatandaşları mağdur eden yetkisiz emlakçılar ile ilgili rapor hazırlayıp ilgililere ulaştıran oda başkanı İsmail çağlar, Ticaret Bakanlığı’nın konu ile ilgili karar aldığını belirterek, haberi üyeleriyle paylaştı.

CEZASI; KİŞİ BAŞI 100 BİN TL

Yetkisiz ve kaçak olarak emlakçılık yapılmasını engellemek amacı ile yaptıkları görüşmeler sonrası Ticaret Bakanlığı’nın yeni bir uygulamaya başladığını açıklayan Çağlar, “Alım satım için acilen yetki belgesi alınması gerekmektedir. Aksi halde ceza uygulanacaktır. Alınan karara göre Yetki Belgesiz çalışanlara kişi başı 100 bin TL cezai işlem uygulanacak. İlan sitelerinde Kasım 2023’te başlayan kimlik doğrulama zorunluluğu sonrası, Temmuz 2024 tarihi itibari ile yetki belgesi zorunluluğuna başlanacaktır” açıklamasını yaptı.

YETKİ BELGESİNİ KİMLER ALABİLİR?

Konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen emlakçıların odadan ve kendisinden bizzat yardım isteyebileceğini belirten Çağlar, “14 Mayıs 2024 tarihinden önce Maliye açılışını yapmış Oda Kayıtlarını açtırmış, MYK Seviye5 belgesini ve 100 saat üzeri kurs sertifikasını almış olan tüm emlak danışmanları, mesleki deneyim şartı (Staj) aranmaksızın yetki belgesi alabilmektedir” görüşlerine yer verdi.

 Haber: Gülşah Gürsoy

Antalya Emlakçılar ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar


  • Yayımlanma Tarihi: 09 Haziran, 2024 15:11
  • Güncellenme Tarihi: 09 Haziran, 2024 15:11