Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan:

Ülkeyi satmıyoruz, konut satıyoruz!

Gözde Dolayman

Dünyanın bütün metropollerinde yabancıya yönelik satışların yoğun olarak yapıldığını ve yabancıya konut satışı noktasında ülkemiz için de korkulacak bir durumun olmadığını belirten Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, “Gayrimenkul sektörü olarak ülkeyi satmıyoruz, konut satıyoruz” dedi.

Ulkeyi-satmiyoruz-konut-satiyoruz_11636ed5-172d-4f81-a599-d72147c3a1aa.webp

Antalya Gayrimenkul Projeleri Yatırım Fuarı ve Zirvesi’nde konuşan Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, dünyanın bütün metropollerinde yabancıya yönelik satışların yoğun olarak yapıldığını ve yabancıya konut satışı noktasında ülkemiz için de korkulacak bir durumun olmadığını dile getirdi. Arslan, “Gayrimenkul sektörünün içinde yabancıya satış da olduğu için bazen sevilmiyoruz. Ama biz bu ülke için elimizden geleni yapıyoruz. 2022 sektör için güzel geçti. 60 bin konut satıldı, 6,5 milyar dolar kaynak girişi oldu. 2023 yılını ise sanırım 4 milyar dolarla kapatacağız. Biz de ülke ülke dolaşıyoruz, Türkiye’ye kaynak getirmeye çalışıyoruz. Ama şunu da söylemek lazım elimizdeki kaynağı pek kullanmıyoruz” ifadelerini kullandı.

2024’TE SEKTÖRDE GARDIMIZI ALMALIYIZ

Ülkedeki satın alma kat sayısının hızla düştüğünü belirten Arslan, yabancıların en yoğun şekilde konut satın aldığı şehirlerde yüzde 20 konut alımının söz konusu olduğunu söyledi. Arslan, “2023 yılı itibariyle genel gayrimenkul satışına bakınca 2024 yılında hepimiz gardımızı almamız gerekiyor. İç pazardaki daralma devam ediyor olacak. Dış pazardaki yüzümüzü dışarı döneceğiz ve potansiyel olabilecek tüm ilkelerdeki iletişimimizi geliştireceğiz. Hedef pazarlarımızı doğru belirleyip o pazarlardan aksiyon alacağız. Pasta küçüldü ama tekrar büyümeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

ALTIN VİZE UYGULAMASI KONUŞULMALI

Türkiye’de yabancıya yönelik konut satışının yüzde 80’inin İstanbul ve Antalya’da gerçekleştiğine de değinen Arslan, “Gayrimenkulde yabancı satışı noktasında Rusya pazarında doygunluk oluşmaya başladı. İran pazarı gelgitli bir pazar. Suudi Arabistan pazarı da 3. olarak Antalya'ya geliyor ve beklenti vatandaşlık değil. Gayrimenkul sektörü olarak ülkemizi satmıyoruz, konut satıyoruz. Dünyanın bütün metropollerinde yabancıya yönelik satışlar yoğundur. Bugün Portekiz ya da Yunanistan’a baktığınızda altın vize vardır. Türkiye’de de artık altın vize uygulaması konuşulmalı” sözlerine yer verdi.

 

Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 31 Ekim, 2023 15:15
  • Güncellenme Tarihi: 31 Ekim, 2023 15:16