İhracatçının gözü artık Uzakdoğu’da

Görkem Dellal

Pandemi ve savaş sonrası yeni pazar arayışına başlayan Antalya ihracatçısı, Uzakdoğu pazarını keşfetti. BAİB Başkanı Çavuşoğlu, son olarak Güney Kore’ye heyet gönderdiklerini ve olumlu dönüş aldıklarını söyledi.

407231d5-e7a9-4bed-9a8e-d99fc0ca1e77.webp

Dünya genelinde etkili olan ekonomik daralma, pazarlama stratejilerinde de yeniliklere neden oldu. Özellikle pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının ardından Pazar daralması yaşayan ülkeler, yeni pazarlar konusunda arayışa girdi. Antalya ve bölge ihracatçılarının da yeni pazarlara açıldığını belirten Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı (BAİB) Ümit Mirza Çavuşoğlu, Güney Kore başta olmak üzere Uzakdoğu pazarına açıldıklarını belirterek, tüm sektörlerde yeni pazar arayışına girdiklerini söyledi.

UR-GE VE FUAR DESTEĞİ

Özellikle kozmetik sektöründe Uzakdoğu’ya heyetler halinde ziyaretlerde bulunduklarını belirten BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, “Güney Kore’ye yaptığımız heyet çok ciddi ilgi gördü Bunun karşılığında Korelileri de Antalya'da ve Isparta'da misafir ettik. Özellikle gül yağı konusunda ciddi ilgileri oldu. Çok ciddi dönüşler aldık. Mermer, ağaç, gıda, yaş meyve sebze gibi pek çok alanda da heyetlerimiz oldu. Bunlar artarak devam ediyor. Bundan sonra da sırf ticari heyetlerle değil, fuarlarla destekleyerek UR-GE'lerle biraz daha farklılaştırarak ve heyetlerde de farklı ülkeler, farklı sektörlerle çeşitlendirerek ihracata katkı sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.

Haber: Görkem Dellal


  • Yayımlanma Tarihi: 06 Eylül, 2023 10:54
  • Güncellenme Tarihi: 06 Eylül, 2023 10:54