AESOB’a Vergi Dairesi Erişim Masası kuruldu

Gülşah Gürsoy

AESOB ile vergi dairesi arasında yapılan işbirliği sonucu, AESOB binasına kurulan Antalya Vergi Dairesi Erişim Masası aracılığıyla esnaf ve sanatkar, vergi dairesine gitmeden tüm işlemlerini hızlı bir şekilde yapabilecek.

AESOBa-Vergi-Dairesi-erisim-masasi-kuruldu_2e5b9bac-4774-4745-96a1-d621b02dbb47.webp

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) hizmet binasına, Antalya Vergi Dairesi Erişim Masası kuruldu. Salı ve Cuma günleri hizmet Vergi Dairesi başkanlığından görevlendirilecek personelin hizmet vereceği masa aracılığıyla, esnaf ve sanatkarın Dijital Vergi Dairesi Sistemi aracılığıyla vergi ile ilgili işlemleri daha kolay ve hızlı şekilde yapılması hedefleniyor.

VERGİ DAİRESİ ESNAFA DAHA YAKIN

AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan’ın imzaladığı protokol sonucu hayata geçen masada, Dijital Vergi Dairesi Sistemi’nde yapılan tüm işlemler, e-tebligat görüntüleme, borç sorgulama-ödeme, dilekçe verme ve cevabını görüntüleme, bildirimde bulunma, ‘borcu yoktur’ yazısı talep etme ve görüntüleme, iletişim bilgileri sorgulama ve görüntüleme, sicil bilgileri görüntüleme gibi işlemlere erişilebilecek. Bu işlemleri yapabilmek için daha önce vergi dairesine gitmek zorunda kalan esnaf ve sanatkar, AESOB binasındaki masada işlemlerini daha hızlı bir şekilde yapabilecek.

VERGİ DAİRESİNE GİTMEYE GEREK KALMADI

Esnaf ve sanatkar ile vergi dairesinin et ile tırnak gibi olması gerektiğini, bu masa ile bunu sağlamayı amaçladıklarını belirten AESOB Başkanı Adlıhan Dere, güzel bir işbirliğine imza attıkları için memnun olduklarını söyledi. Birliğimize gelen esnaf ve sanatkarımızın sicil işlemleri yapılırken NACE kodu işlemleri gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebilmesi için, vergi dairesine gidip gelmesi gerekmeyecek. Esnaf ve sanatkarlarımız artık vergi dairesine gitmeden, hızlı ve kolayca işlemlerini yapabilecek" dedi.

Haber: Gülşah Gürsoy


  • Yayımlanma Tarihi: 10 Haziran, 2024 11:40
  • Güncellenme Tarihi: 10 Haziran, 2024 11:40