Yeni müfredata tepkiler sürüyor

Gözde Dolayman

Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat tartışmalara yol açtı. Matematikten çıkarılan konular ve İnkılap Tarihi dersindeki değişiklikler eğitimcileri ve velileri endişelendirdi.

Yeni-mufredata-tepkiler-suruyor_f00780ed-4dc1-470d-a071-dc86d9c8f640.webp

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" diyerek duyurduğu yeni müfredata tepkiler sürüyor. Veli-Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adı altında tanıttığı ve Atatürk ilke ve inkılapları ile laiklik ilkesinin hedef alındığı yeni müfredat hakkında konuştu.

LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM GERİ PLANDA

MEB’in hazırladığı ve kamuoyundan büyük tepki çeken müfredat taslağına karşı Veli-Der Antalya Şubesi, ‘Taslağı geri çekin’ çağrısında bulundu. Taslakta Atatürk ve inkılaplarının kapsamı azalırken, laiklik ilkesi adeta eğitimden silindi. Müfredatın eğitimi dinselleştirme çabası ve bilimselliği geri plana atması, eğitimcileri ve velileri endişelendirdi.

Veli-Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Çocuğun üstün yararını hedeflemesi gereken Milli Eğitim Sistemi, temel hak ve özgürlükleri, evrensel ilkeleri ve yeni gelişmeleri esas alarak daha bilimsel, çağdaş ve evrensel kriterler çerçevesinde bir müfredat hazırlamalı. Ancak, yıllardır müfredatta ve yönetmeliklerde yapılan değişiklikler, eğitim ve ders programlarının laik ve bilimsel temeli adım adım tahrip ediyor”.

“Müfredat taslağı, öğretmenlere, akademisyenlere, velilere rağmen kapalı kapılar ardında hazırlandı. Öznesinin öğrenci olmadığı bir müfredat taslağıyla karşı karşıyayız. Müfredatta kazanımların ‘ayet ve hadisler ışığında’ ele alınması, çağdaş, bilimsel eğitimin reddedilmesi ve hatta Anayasa’nın laiklik ilkesi ve Medeni Kanun’un reddedilmesi kabul edilemez”.

Veli-Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç


  • Yayımlanma Tarihi: 03 Mayıs, 2024 11:07
  • Güncellenme Tarihi: 03 Mayıs, 2024 14:12