Minik ressam 4 yaşında ilk sergisini açtı

Gözde Dolayman

Bahçeşehir Koleji Serik Aspendos Kampüsü’nün anasınıfı öğrencisi olan 4 yaşındaki Asil Yaman Kara, ilk kişisel resim sergisini açtı.

Minik-ressam-4-yasinda-ilk-sergisini-acti_3d84deff-57a9-4471-aba7-2556134a721b.webp

Anaokulu öğrencisi 4 yaşındaki Asil Yaman Kara’nın resme olan yeteneği öğretmenlerinin dikkatini çekti. Gördüğü ve hoşuna giden her şeyi kâğıda döken Bahçeşehir Koleji Antalya Serik Aspendos Kampüsü’nün yetenekli öğrencisi, ilk kişisel resim sergisini açtı.

YETENEĞİNİ ANNESİ KEŞFETTİ, ÖĞRETMENLERİ GELİŞTİRDİ

Henüz 17 aylıkken harfleri yazmaya başlayan Asil Kara'nın yeteneği annesi tarafından keşfedildi. Bu yaştaki çocukların oyuncaklara ilgi duymasına rağmen kendi çocuğunun sürekli defter, kalem ve kitaplarla oynadığını belirten anne Dudu Kara, "17 aylıkken, elinde kalem deftere sürekli bir şeyler çizip duruyordu. O günden bugüne yazmaya, çizmeye ve resim yapmaya ilgisi artarak devam etti. Babası ve ben kendisini hiçbir zaman engellemedik. Çünkü oğlum Asil, defter, kitap ve kalemle çok fazla ilgilenen ve sorgulayan bir çocuktu. Çizdikçe ortaya daha güzel şeyler çıkmaya başladı. Sonra resim yapmaya başladı. Orada bir şeylerin farklı geliştiğini hissettim. Sonra anaokuluna başladı. Anaokulunda da aynı şekilde resimler yapmaya devam edince öğretmenleri ve okul idaresinin de dikkatini çekti. Ortaklaşa yaptığımız görüşmeler neticesinde oğlumun yapmış olduğu resimlerden oluşan bir sergi açılışı yapıldı. Öğrenciler ve sergiyi ziyaret edenler tarafından oldukça beğenilmesi bizleri ayrıca mutlu etti. Çocuğumuzun bu yeteneğini daha ileri düzeyde geliştirmesi için ailece kendisine desteğimiz sürecektir. İlk sergisini açan biricik oğlumu tebrik ediyor, serginin açılışında destek olan okul idaremize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

YETENEKLİ ÖĞRENCİ ARKADAŞLARINA DA İLHAM VERİYOR

Öğrencisi Asil'in arkadaşlarına ilham verdiğini söyleyen Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülçin Gebecelioğlu, "Sanat bir toplumdaki en önemli kültürel unsurlardan biridir. Okulumuz Bahçeşehir Koleji Serik Aspendos Kampüsü fark yarattığı akademik başarıların yanı sıra öğrencilerimizin kişisel gelişimine ve yeteneklerinin geliştirilmesine de büyük önem vermekte ve katkı sağlamaktadır. Bu doğrultuda resim sanatına ilgisi olan öğrencilerimizden 4 yaşındaki Asil Kara öğrencimiz ilk kişisel sergisini gerçekleştirdi. Öğrencimiz karalama döneminden çok hızlı şematik döneme geçti, ortaya çıkan resimler sınıfındaki ve okuldaki diğer öğrencilerimize de ilham verdi. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" sözlerine yer verdi.

 


 Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 06 Mart, 2024 14:08
  • Güncellenme Tarihi: 06 Mart, 2024 14:08