'Beyaz önlük' kararına eğitimcilerden tepki!

Fadime Yiğit

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, "Eğitim emekçileri kendilerine 'yakışan giysiyi' seçme ve giyinme iradesine de yeterliliğine de sahiptir" diyerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın tavsiye niteliğinde aldığı 'Öğretmenlerin okulda beyaz önlük giyme' kararına tepki gösterdi.

30778bef-1c38-4c4a-9cf3-28893d79736d.webp

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yeni eğitim öğretim yılında hayata geçirilecek uygulamalar arsında yer verdiği öğretmenlerin 'Bir öğretmene yakışır şekilde giyinmesi' gerektiği yönündeki açıklamasına eğitimcilerden tepki geldi. "Aynılaştırıcı zihin ve beden politikalarına karşıyız" diyen Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Okuldaki çoğul yaşam tepeden inme politikalarla tektip hale getirilmemelidir. Önlük giymek isteyen öğretmenlerimiz zaten bir tavsiyeye gerek duymadan giyiyor. Tavsiyelerin dayatmaya dönüştüğünü çokça gördük. Bu tavsiyenin de yerellerde dayatmaya dönüşeceğini biliyoruz. Buradan önerimiz yeni eğitim öğretim yılının başında eğitim emekçileri arasında huzursuzluk yaratacak adımların atılmamasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı'nı eğitimin ve eğitim emekçilerinin gerçek sorunlarına çözüm üretmeye çağırıyoruz" dedi.

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez

'ÖĞRETMENLERİMİZİ DEĞERSİZLEŞTİRMEYE SON VERİN'

Başkan Nurettin Sönmez, eğitimde acil çözüm bekleyen sorunlara işaret ederek, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiye niteliğinde aldığı "öğretmenlerin okulda önlük giymesi" kararı eğitimin sorunlarını nasıl kavradığıyla ilgilidir. Öğretmenlerimizi değersizleştirmeye son verin!" dedi. Başkan Sönmez, eğitimdeki sorunları da şöyle sıraladı: "Eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor. Kalabalık sınıf problemleri devam ediyor. Deprem yaşanan illerimizde eğitim-öğretim için yeterli hazırliklar mevcut değil. ÇEDES vb. projelerle laik bilimsel eğitimden hızla uzaklaşılıyor. Yoksulluk eğitimi vurdu, yeni egitim ögretim yılında okullarımizda beslenemeyen öğrencilerin sayısının artışı ile karsılaşacağız. Okula başlama giderlerini karşılayamayan milyonlarca aile ile karşılaşacağız. Okullarda yardımcı personel, öğretmen ihtiyacı giderilmiş değil. Servis ücretlerinin ödenemez noktaya gelmesi egitim-ögretimin saglıklı yürutülmesine engel olacak. Okul öncesi okullaşma yeterince sağlanmış değil. Daha da fazla sırayabilecegimiz cok fazla soruna çözüm yolları aranmaz iken öğretmenlere tek tip kıyafeti dayatmak eğitimin sorunlarına bilimsel yaklaşmamanın bir göstergesidir."

Haber: Fadime YİĞİT


  • Yayımlanma Tarihi: 27 Ağustos, 2023 15:32
  • Güncellenme Tarihi: 27 Ağustos, 2023 15:32