Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan Egeli öğrenciye ödül

Antalya Sektörel

Ege Üniversitesi, Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Medina Bazarbaeva, Bağımsız Devletler Topluluğu’nun düzenlendiği yarışmadan ödülle döndü.

Sebnem-Baturlar-5jpeg_20230421160037684.webp

Ege Üniversitesi, Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi olan Medina Bazarbaeva, Uluslararası Öğrenci Birliği’nin eşgüdümüyle Ulusal Bobek Hareketi’nin düzenlediği Sovyetlerden ayrılan ülkelerin kurduğu Bağımsız Devletler Topluluğu’nun (BDT) yılın en iyi öğrencisini belirlediği yarışmada Bazarbaeva, 2021-2022 yılları arasında BDT’nin ‘Yılın En İyi Öğrencisi Ödülü’nün sahibi olmuştu.

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen ödül töreninde ‘BDT’nin En iyi Öğrencisi-2023’ nişan ve derece diploması verildi. Bazarbaeva’nın danışmanlığını yürüten Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Şebnem Soygüder Baturlar’a da teşekkür belgesi verildi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise:

 “ Lisans eğitimini Kırgızistan Manas Üniversitesi İletişim Fakültesinde tamamlayan sevgili öğrencimiz Medina, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Danışman hocası Doç. Dr. Şebnem Soygüder Baturlar ile birlikte katıldıkları bu değerlendirmede 2022-2023 yılının en başarılı öğrencisi seçildi. Bu haber ile Ege Üniversitesinin ve fakültemizin ismini Bağımsız Devletler Topluluğu ve bu topluluğun içinde yer alan üniversitelere duyurdular. Öğrencimizi ve danışmanı Baturlar’ı bu başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

2013-2021 yılları arasında dönem dönem Antalya Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde de dersler verip, Akdeniz Üniversitesi ile bağlarını koparmayan ve yüksek lisans ve doktora savunma jüriliklerinde yer alan Doç. Dr. Soygüder Baturlar, öğrencisinin başarısı ile duyduğu gururu ve mutluluğunu belirtti.

Baturlar:

 “Aynı zamanda danışmanı olduğum yüksek lisans öğrencim Medina Bazarbaeva, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri arasında yapılan değerlendirme ile yılın en başarılı öğrencisi seçildi. Medina ile birlikte bu ödül bana da layık görülmüştür. Öğrencimle gurur duyuyorum ve başarılarının devamını diliyorum” diye dile getirdi.


  • Yayımlanma Tarihi: 21 Nisan, 2023 18:14
  • Güncellenme Tarihi: 21 Nisan, 2023 16:57