Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı'ndan açıklama...

Eğitim gözden çıkarıldı!

Antalya Sektörel

Türkiye’de uzaktan eğitim verilecek bir alt yapının olmadığına değinen Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, eğitim sistemindeki eşitsizliğe dikkat çekti. Yaşanan her felaket sonrası ilk gözden çıkarılanın eğitim olduğunu vurguladı.

IMG2123-OzelJPG_20230424162500848.webp

“Türk eğitim sistemindeki en büyük problemlerden biri, olağanüstü durumlar olsa da olmasa da eğitime ara verilmiş olmasıdır” diyen Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Pandemi döneminde de eğitim sistemindeki düzenlemeler ile yüz yüze eğitim-öğretime devam edilebileceğini söylemiştik. Deprem felaketi sonrası da, devlet üniversiteleri henüz yüz yüze eğitime geçebilmiş değil. Çünkü hala devlet yurtlarında depremzedeler var. Nasıl yüz yüze eğitim başlayacak? İktidardakilerin bunu planlaması gerekiyordu. Okullara sürekli ara verilmesi, tatil edilmesi, yüz yüze eğitimin aksaması ve uzaktan eğitime geçilmesi eğitime önem verilmediğinin göstergesidir” diyerek eğitimin gözden çıkarıldığını dile getirdi.

EĞİTİMDE EŞİTSİZLİK DERİNLEŞTİ

Pandemi döneminde uzaktan eğitime geçildiğini belirten Nurettin Sönmez, 1,5 yıl boyunca birçok öğrenci sisteme erişim sağlayamadı. Bu durum eğitimde eşitsizliği derinleştirdi. Öğrencinin bilgisayarı yok, internet bağlantısı yok, evde nüfus sayısı fazla olduğu için dersi takip etme olanağı yok. Sınava dayalı bir sistemde eğer öğrenci liseden üniversiteye geçecekse bu eğitimi eşit şartlarda almalıdır." diyerek iktidarın felaketler sonrası eğitimde yaşanacak sıkıntıların önceden tedbirini alması gerektiğinin altını çizdi.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLİYOR

Türkiye’de uzaktan eğitim verilecek bir alt yapının oluşturulmadığını aktaran Sönmez, “Alt yapısı oluşturulmadan hayata geçirilen uzaktan eğitim sisteminin verdiği mesaj şudur; Başarabilen öğrenci bu sistem üzerinden dersi takip etsin, başarısız olan öğrenci dersi takip etmesin. Ancak ben sınav yaparak o başarıyı değerlendiririm. Bu eşitsizliğin hat safhaya gelmiş halidir. Öğrenciler mağdur olmuştur.” diyerek eğitim sistemindeki eşitsizliğe dikkat çekti.

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez

Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 24 Nisan, 2023 16:59
  • Güncellenme Tarihi: 25 Nisan, 2023 14:53