Merdivenaltı sağlık işletmeleri denetlensin

Uğur Fidan

İl Sağlık Müdürü Ekingen'i ziyaret eden ATSO Yöneticisi Hatice Öz ve Genel Sekreter Aslı Şahin, kentte faaliyet gösteren kaçak, merdiven altı ve ruhsatsız sağlık kuruluşlarının denetimi konusunda destek istedi

Merdivenalti-saglik-isletmeleri-denetlensin_fcc2fe58-eb4e-4b9b-8af5-fcb77d82aaf2.webp

Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Evren Ekingen'i ziyaret eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yöntim Kurulu Üyesi Hatice Öz ve Genel Sekreter Aslı Şahin, kaçak, merdiven altı ve ruhsatsız sağlık kuruluşlarının denetimi konusunda destek istedi. Antalya'da yasal olmayan yollarla faaliyet gösteren ilaç, tıbbi malzeme, kozmetik ve kişisel bakım malzemesi satan işyerlerinin denetimi konusunda hassasiyet gösterilmesini isteyen Hatice Öz, "Yasal yollarla faaliyet gösteren işyeri temsilcileri, merdivenaltı işletmeler nedeni ile sıkıntı yaşıyor. Haksız rekabet ve vergi kaybı gibi genel sorunların yanında, vatandaşlarımızın sağlığını da tehdit eden bu konularda daha hassas davranılmasını bekliyoruz" dedi. 

Hatice Öz ve Aslı Şahin'in taleplerini not alan ve gerekenin yapılacağını belirten İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Evren Ekingen, işyerlerini ve vatandaşların sağlığını koruma konusunda il müdürlüğü olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bu arada ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öz ve Genel Sekreter Aslı Şahin Tekin, Müdür Ekingen’i 9 Şubat 2024 Cuma günü ATSO ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Sağlık Turizmi Sektörel Paydaş Toplantısı’na davet etti. ATSO faaliyetleri hakkında bilgi verilen görüşmede kurumlar arasında yapılabilecek iş birlikleri oldu.

Haber: Uğur Fidan


  • Yayımlanma Tarihi: 08 Şubat, 2024 14:13
  • Güncellenme Tarihi: 08 Şubat, 2024 14:13