Diyetlerin vazgeçilmezi ‘Hibiskus’

Antalya Sektörel

İştah azaltıcı etkisi olan hibiskus çayı, diyet yapanların vazgeçilmezi… Uzun süre tok tutan hibiskus, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı oluyor.

hibiskusssjpg_20230318124002377.png

Doğrudan zayıflamaya yardımcı olan hibiskus çayı, metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını kolaylaştırır. Mineral ve vitamin zengini hibiskusun, bir diğer faydası da hazımsızlığı gidermesidir. Hem daha uzun süre tok tutan hem de vücudun yağ depolamasının önüne geçen hibiskus, ödem ve şişkinliği de önler.

Hibiskus çayı metabolizmayı hızlandırıyor

Diyetisyenler tarafından önerilen hibiskus çayı, diyet yapanların en çok tükettiği bitkisel çaylardan biridir. Hibiskus çayı, antioksidan özelliğine sahiptir. Toksin maddelerin vücuttan atılımına yardımcı olarak yağ emilimini azaltır ve vücudun metabolizma hızını arttırır. 

Yağ yakıcı, ödem söktürücü etkiye sahip

Ödem söktürücü hibiskus çayı, şişkinliği alır. Bağırsak hareketlerini artırarak sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Hazımsızlık, gaz sancısı gibi problemlere çözüm sağlar. Hibiskus çayı yağ yakmayı hızlandırmanın yanı sıra kan şekerini de dengeler. Böylelikle tatlı yeme isteğinizi azaltır. Ayrıca içerdiği C vitamini sayesinde yağ yakmayı hızlandırır. İnsan vücudundaki ve organlarındaki yağlanmanın önüne geçer.

Hibiskus çayını ne kadar tüketmeliyiz?

Hibiskus çayıyla zayıflamak isteyenlerin her gün en az 1 çay bardağı hibiskus çayı içmeleri önerilir. Devamlı olarak tüketilmesi halinde, birkaç ay içerisinde 3-7 kilo vermenize yardımcı olabilir. Bu çay, karbonhidrat emilimini yavaşlatma etkisine sahiptir. Böylece, kan şekerinin dengelenmesine büyük katlı sağlar. Bu sayede, hibiskus çayı kilo vermeye yardımcı olur.


Hibiskus bitkisi nedir? Faydaları nelerdir?

Ebegümeciler ailesinden geldiği tahmin edilen hibiskus bitkisinin yaklaşık 300 çeşidi bulunmaktadır. Salata, yemek ve keklerin içerisine katılan hibiskus demlenerek çay olarak da tüketilir. Aktarlarda, ‘Medine Gülü’, ‘Narçiçeği’ gibi adlarla satılmaktadır. C vitamini açısından zengin bir bitkidir. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçer. Şeker hastalığına da iyi gelir. Kanser hücrelerini yavaşlatıcı özelliği bulunur. Ayrıca, salatalar ve garnitür tarzı yiyecekler ile de tüketilmektedir.Hamile, emziren anneler ve bazı hastalıklara sahip kişilerin içmesi önerilmez. 


  • Yayımlanma Tarihi: 18 Mart, 2023 12:40
  • Güncellenme Tarihi: 11 Nisan, 2023 12:05