Togg’un ikinci el araç pazarına katkısı olacak

Antalya Sektörel

Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, Togg fiyatları ve ikinci el araç pazarına etkileri hakkında görüşlerini bildirdi. Togg’un orta ile uzun vadede ikinci el otomobil fiyatlarında stabilizasyona katkıda bulunacağını dile getirdi.

Otomerkezi-CEOsu-Muhammed-Ali-Karakas-532jpg_20230323094133631.png

Togg’un açıklanan fiyatlarının, sektörde şaşırtıcı derecede beklenenin altında seyrettiğini söyleyen Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Elektrikli otomobil pazarında açıklanan diğer markaların fiyatlarına göre fiyat skalasının bulunduğu sınıf, sunduğu donanım ve teknik özellikler göz önünde bulundurulduğunda çok avantajlı olduğunu düşünüyoruz. İkinci el otomobil pazarında elektrikli otomobillerin pazar payının henüz çok düşük olması sebebiyle, pazara kısa vadede şu an için doğrudan bir etkisinin olmayacağını, ancak ilerleyen dönemlerde Togg’un üretim adetlerine bağlı olarak pazarda yarattığı hacim üzerinden piyasayı etkileyeceğini söyleyebiliriz.” İfadelerini kullandı.

 

İkinci el otomobil fiyatlarına etki edecek

 

Togg’a ülke çapında üst düzey bir talep olduğunu belirten Karakaş, “Ne var ki üretim adetlerinin nihai pazarda tüketici nezdinde karşılık bulamayacağı da bir gerçek. Bu anlamda üretim adetlerinin ve satış sonrası hizmetleri kapsayan geniş yelpazeyle beraber Türkiye’de bu konuda Togg’un iç pazardaki talebin karşılanmasıyla ilgili yeterliliği eline aldıktan sonra, fiyat istikrarını devam ettirirse tüketici açısından olumlu bir yansıma yaparak fiyatlara doğrudan ikinci elde de etki eder” diyerek Togg’un orta ile uzun vadede ikinci el otomobil fiyatlarında stabilizasyona katkıda bulunacağını dile getirdi.

 

Türkiye otomotiv sanayini olumlu etkileyecek

 

Yerli otomobilin, Türkiye otomotiv sanayinin beş yılına çok önemli etkilerde bulunacağını vurgulayan Karakaş, “Sıfır otomobil bulunurluğu, arz problemleri konularında ciddi bir alternatif olacaktır, ancak otomobilin yeteri sayıda üretim ve arz talep dengesiyle ilgili payını 2023 yılı içerisinde görmemiz mümkün olmayacaktır. Bu yıl hem sıfır hem de ikinci ele olan etkilerini görmek için erken diyebiliriz.” açıklamasıyla sözlerine son verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Yayımlanma Tarihi: 23 Mart, 2023 09:41
  • Güncellenme Tarihi: 23 Mart, 2023 09:43