Merkez Bankası’nın faiz kararı: Yüzde 50

Antalya Sektörel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Buna göre faiz yüzde 50 seviyesinde sabit tutuldu.

Merkez-Bankasinin-faiz-karari-Yuzde-50_c22f9450-4974-4759-9748-312bad15c6a8.webp

Merkez Bankası’nın açıklamasında, "Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır" denildi. TCMB, piyasaların beklediği şekilde haftalık gösterge repo faizinde değişikliğe gitmedi.

TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 50,00 olarak kaldı. TCMB'nin bir sonraki toplantısı 25 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

Toplantıdan sonra yapılan açıklamada şöyle denildi: "Aylık enflasyonun ana eğilimindeki zayıflama mayıs ayında geçici bir kesintiye uğramıştır. Yakın döneme ilişkin göstergeler yurt içi talebin, halen enflasyonist düzeyde olmakla birlikte, yavaşladığını teyit etmektedir. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatları enflasyonist baskıları canlı tutmaktadır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunu yakından takip etmektedir.

 (Haber Merkezi)


  • Yayımlanma Tarihi: 30 Haziran, 2024 20:59
  • Güncellenme Tarihi: 30 Haziran, 2024 21:00