Sağlıklı gıdanın başkenti; Batı Antalya
Görkem Dellal
Batı Antalya’nın toprak yapısının mikro klimalı olduğunu ve sağlıklı gıdanın başkenti olduğunu belirten Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, son 10 yılda coğrafi işaret konusundaki bilinirliğin arttığını belirterek, bu konuda öncülük eden Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’a teşekkür etti

Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, YÖREX’te
açtıkları stantta Batı Antalya’nın tüm ürünlerini tanıtma fırsatı bulduklarını
söyledi. Antalya’nın batısını temsilen Kumluca Ticaret Odası ve Ticaret Borsası
olarak YÖREX’e katıldıklarını belirten Durdaş, “Sağlıklı gıdanın ve seracılığın
başkenti Kumluca, Finike, Kaş ve Demre’de yetişen ürünleri YÖREX’e getirdik ve
aynı stantta buluşturduk. Domates, salatalık, portakal, nar, yaylada yetişen ayva,
ejder meyvesi, papaya, muz ve avokado gibi başlıca ürünleri YÖREX’e gelen
ziyaretçilerin beğenisine sunuyoruz” diye konuştu.
COĞRAFİ İŞARETİN ÖNEMİ ARTTI
Son yıllarda coğrafi işaret konusundaki farkındalığın arttığına işaret eden Fatih Durdaş, şunları söyledi: “Finike Portakalının coğrafi işaretini aldık, çok sayıda ürün için de çalışmalarımız sürüyor. Finike portakalı, Türkiye’nin portakal piyasasının yüzde 10’unu karşılıyor. Ancak pazarlarda satılan portakalların yüzde 90’ı Finike portakalı olarak tanıtılıyor. Finike ve Kumluca toprağı mikroklimalı iklime sahiptir. Seracılık ve narenciyenin en doğan şartlarda yetiştiği coğrafi bir iklime sahip. Coğrafi işaret 10 yıl önce çok bilinmiyordu. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’ın çalışması ile bu bilinç oluşmaya başladı. Ali Çandır’ı bu nedenle çok teşekkür ediyorum. Çok zengin bir ürün çeşitliliğimiz var. Tüm Türkiye’nin ürün zenginlikleri YÖREX’te buluştu. Göremeyen, tadına bakamayanları Antalya’da bir araya getirdik”.
Haber: Görkem Dellal
- Yayımlanma Tarihi: 04 Kasım, 2023 15:14
- •