‘En iyi fonksiyonel gıda’ ödüllü toz YÖREX’te

Görkem Dellal

Afyonkarahisar’da eczacılık yapan Arzu Kalkan, iğde çekirdeği tozu, zeytinyağı, bal ve tahinden ürettiği macunu ilk kez YÖREX’te tanıttı. Kalkan, en iyi fonksiyonel gıda ürünü ödülü alan bu ürünün, bağışıklığı ve eklem sıvılarını güçlendirdiğini söyledi.

En-iyi-forksiyonel-gida-odullu-toz-YOREXte_a0671084-5e6b-4968-919f-6175bd4097fb.webp

Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesi’nde eczacılık yapan Arzu Kalkan, kendi üretimleri olan iğde çekirdeği tozu ve macununu, ilk kez Antalya’da düzenlenen 12. YÖREX Fuarı’nda görücüye çıkarttı. İğde çekirdeğinin doğal Omega7 barındırdığını ve bunu zeytinyağı, bal ve tahinle buluşturduklarını belirten Kalkan, “Bu ürünümüz geçtiğimiz ay Güvenilir Ürün Platformunda, en iyi fonksiyonel gıda ödülü aldı. Ballı, tahinli, iğde çekirdeği tozu. Sağlıklı gıdalar tüketirsek zaten hasta olmayız. Tıbbi özellik gösterebilecek ürünleri bir araya getirerek üretmeye çalıştık” dedi.

DOĞAL BESLENEN HASTA OLMAZ

İğde çekirdeği tozunun bal, tahin ve zeytinyağı ile birleştiği zaman bağışıklığı ve eklem sıvılarını güçlendirdiğini belirten Arzu Kalkan, “İğde, çok ciddi bir C vitamini kaynağı. İhtiyacı olan herkesin bunu kullanmasını bekliyoruz. Sağlıklı beslenirsek zaten hasta olmayız. Bu nedenle doğal gıdaları tercih etmeliyiz. Bizler Afyon’da taş değirmeninde öğüttüğümüz protein değeri yüksek unlardan, sağlıklı unlu mamuller üetiyoruz. Çünkü karbonhidratsız bir hayat olmaz. Ancak bunu sağlarken organik ve sağlıklı ürünler kullanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Görkem Dellal



  • Yayımlanma Tarihi: 06 Kasım, 2023 14:05
  • Güncellenme Tarihi: 06 Kasım, 2023 14:05